Ειδήσεις

Η Κρήτη στην κυβερνητική σύσκεψη για το Έτος Ελλάδας-Ρωσίας

Η αξιοποίηση της ευκαιρίας συνεργασίας, προκειμένου να προάγει τους παραδοσιακούς δεσμούς στις ελληνορωσικές σχέσεις και να αποτελέσει εφαλτήριο για περαιτέρω συνεργασία των δύο χωρών στα επόμενα χρόνια, ήταν ο στόχος της σύσκεψης για το Έτος Ελλάδας-Ρωσίας 2016 που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Το "παρών" σε αυτή έδωσαν κορυφαία στελέχη και εκπρόσωποι όλων των Περιφερειών. Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης, ο οποίος δήλωσε: «Η Ρωσία, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, παραμένει μια πάρα πολύ μεγάλη αγορά, που έχει προσφέρει στην Ελλάδα, κυρίως στον τομέα του τουρισμού.

Με στοχευμένες ενέργειες, μπορούμε να συντονίσουμε και να αναπτύξουμε διάφορες μορφές εναλλακτικού τουρισμού, όπως ο θρησκευτικός, ο ιατρικός, ο πολιτιστικός κ.λπ., και να καλύψουμε μέρος από το χαμένο έδαφος. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα να δούμε επενδύσεις και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και σε άλλες δραστηριότητες.

Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε από κοινού, Αυτοδιοίκηση και κεντρικό κράτος, και επιδίωξη όλων είναι να έχουμε αποτελέσματα με μακροπρόθεσμη ισχύ, σε πολλούς παραγωγικούς και αναπτυξιακούς τομείς».

Όπως τονίστηκε στη σύσκεψη, η προετοιμασία για το Έτος Ελλάδας-Ρωσίας 2016 θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες και προγραμματίζονται εκδηλώσεις, συνέδρια και συναντήσεις που θα φέρουν κοντά Έλληνες και Ρώσους επιχειρηματίες, που μπορούν να συνεργαστούν στο επίπεδο του Τουρισμού, του Πολιτισμού, του Πρωτογενούς Τομέα και της Ενέργειας.

Η σύσκεψη στο υπουργείο πραγματοποιήθηκε παρουσία του υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή και συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΣΔΑ Κώστας Πουλάκης, ο συντονιστής για το Έτος, πρέσβης ε.τ. Ηλίας Κλης, στελέχη των υπουργείων Εξωτερικών, Οικονομίας, Ανάπτυξης και Πολιτισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Σχόλια