default-image

ΗΠΑ: 6χρονος πυροβόλησε και σκότωσε τον 3χρονο αδελφό του

Κόσμος
ΗΠΑ: 6χρονος πυροβόλησε και σκότωσε τον 3χρονο αδελφό του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγόρι τριών ετών έπεσε νεκρό στο Σικάγο όταν το πυροβόλησε ο 6χρονος αδελφός του την ώρα που έπαιζαν κλέφτες κι αστυνόμους.

Τα δύο αγόρια έπαιζαν στο σπίτι του πατέρα τους όταν το μεγαλύτερο από τα δύο, μόλις 6 ετών, άρπαξε το γεμάτο όπλο πάνω από το ψυγείο και πυροβόλησε το νήπιο στο πρόσωπο. Ο Eian Santiago μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο χθες το απόγευμα, αλλά πέθανε τη νύχτα.

Ο πατέρας του, Michael Santiago, συνελήφθη με την κατηγορία της έκθεσης παιδιού σε κίνδυνο. Σύμφωνα με την αστυνομία, είχε αγοράσει το όπλο για προστασία, επειδή ήταν πρώην μέλος συμμορίας και είχε «δώσει» κάποιον κατά τη διάρκεια δίκης για φόνο.

Το όπλο, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης του Σικάγο, ήταν τυλιγμένο σε μια πιτζάμα και τοποθετημένο πάνω στο ψυγείο αλλά ο 25χρονος πατέρας είχε δείξει στον μεγαλύτερο γιο του την «κρυψώνα» αυτή.

«Είναι πολύ απλό: αν αυτό το όπλο δεν υπήρχε μέσα στο σπίτι, αυτό το παιδί θα ήταν τώρα ζωντανό. Το βλέπουμε αυτό να συμβαίνει ξανά και ξανά», δήλωσε ο διοικητής  της Αστυνομίας Garry McCarthy.

Στο Σικάγο καταγράφονται οι περισσότεροι φόνοι από οποιαδήποτε άλλη πόλη των ΗΠΑ.

Στις αρχές του Οκτωβρίου οι θάνατοι από την αρχή του χρόνου έφταναν τους 360, σε σχέση με 306 την ίδια περίοδο πέρσι.

Ο McCarthy έχει δεχθεί αυξανόμενες πιέσεις να παραιτηθεί εξαιτίας  της έξαρσης της βίας στην πόλη της οποίας προΐσταται. Ο ίδιος ωστόσο επιμένει πως αυτού του είδους τα περιστατικά δεν θα εκλείψουν αν δεν αλλάξει ο νόμος για την οπλοκατοχή.

Υποστηρίζει πως οι ποινές για οπλοκατοχή δεν είναι αρκετά σκληρές με συνέπεια πολλοί επικίνδυνοι κακοποιοί να επιστρέφουν στους δρόμους του Σικάγο μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Η εγγύηση του Santiago έχει οριστεί στα 75.000 δολάρια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News