Ειδήσεις

Από σήμερα ξεκινούν τα Κοινωνικά Φροντιστήρια του Ηρακλείου

Από σήμερα ξεκινούν τα μαθήματα στα πέντε κοινωνικά φροντιστήρια του δήμου Ηρακλείου, τα οποία θα λειτουργήσουν στα τέσσερα Δημοτικά Διαμερίσματα της πόλης καθώς και στη Δημοτική Κοινότητα Βασιλειών με πρωτοβουλία του Δήμου Ηρακλείου.

Με τον τρόπο αυτό, ο δήμος Ηρακλείου ενισχύει την εκπαιδευτική προετοιμασία των παιδιών που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώνουν δίδακτρα σε ιδιωτικά κέντρα.

150 εθελοντές καθηγητές πρόκειται να προσφέρουν τις γνώσεις τους, αφιερώνοντας λίγες ώρες από τον χρόνο τους προκειμένου να ανακουφιστούν οικογένειες με παιδιά που δίνουν τη μάχη των εξετάσεων κάτω από δύσκολες οικονομικές συνθήκες.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό τα κοινωνικά φροντιστήρια θα λειτουργήσουν στις Μεσαμπελιές στην Ούλαφ Πάλμε στο 11ο Λύκειο, στον Κατσαμπά στο 6ο Λύκειο, στα Δειλινά στο Γυμνάσιο της περιοχής ενώ οι ανάγκες που υπάρχουν στο κέντρο της πόλης θα καλυφθούν από το κοινωνικό φροντιστήριο που θα λειτουργήσει στο Γυμνάσιο στη Δουκός Μποφώρ.

Στην τελική ευθεία μπαίνει η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου από τον δήμο Ηρακλείου με στόχο τη στήριξη οικογενειών που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση, με τα μαθήματα να ξεκινούν από σήμερα.

«Στην κρίση απαντάμε με αλληλεγγύη» δηλώνει η αρμόδια αντιδήμαρχος Μαρία Καναβάκη η οποία συνεργάζεται 150 εθελοντές καθηγητές που θα αφιερώσουν λίγες ώρες από τον ελεύθερο χρόνο τους για να στελεχώσουν τις δομές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στα πέντε κοινωνικά φροντιστήρια που θα λειτουργήσουν στα τέσσερα δημοτικά διαμερίσματα της πόλης καθώς και στη δημοτική κοινότητα Βασιλειών.

Όπως εκτιμά η κ. Καναβάκη φέτος θα βοηθηθούν περισσότεροι από 250 μαθητές, ενώ εγγραφές μπορούν να γίνονται καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Γεωργία Μακάκη

Σχόλια