Ειδήσεις

Μέχρι την Παρασκευή τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ

Μέχρι την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου θα καταβληθούν τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ, δήλωσε σε γνωστό τηλεοπτικό σταθμό ο Γενικλός Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του dikaiologitika.gr, περίπου 635.000 δικαιούχοι των οικογενειακών επιδομάτων, οι οποίοι, ενώ προσδοκούσαν ότι θα λάμβαναν τα ποσά που τους αναλογούν ανά περίπτωση, το χρονικό διάστημα 12 - 16 Οκτωβρίου, θα πρέπει να περιμένουν μερικές μέρες ακόμη σύμφωνα με τον κ. Νεφελούδη, έως τις 23 Οκτωβρίου.

Ν ασημειωθεί ότι ο νόμος ορίζει ότι η η δόση πρέπει να δοθεί μέχρι τις 20 Οκτωβρίου. Αξίζει να επισημανθεί ότι από τους 635 δικαιούχους οι 235.463 έχουν ήδη λάβει τις δύο πρώτες δόσεις. Οι υπόλοιποι 400.000 όμως πρόκειται να λάβουν για πρώτη φορά τη συγκεκριμένη στήριξη.

Το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων κυμαίνεται από 13 έως 40 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τον αριθμό των ανήλικων τέκνων και το οικογενειακό εισόδημα. Το ειδικό επίδομα στήριξης τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ τον χρόνο και χορηγείται σε τρεις ισόποσες δόσεις.

Τα επιδόματα χορηγούνται με εισοδηματικά κριτήρια σε όσους έχουν παιδιά κάτω των 18 ή 19 ετών εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση ή 25 ετών εφόσον σπουδάζουν ή έχουν πάνω από 67% ποσοστό αναπηρίας.

Σχόλια