Ειδήσεις

2.500 κέικ για ρεκόρ Γκίνες στο Ηράκλειο

Με την ικανοποίηση της παιδικής δημιουργίας, και όχι μόνο, πλημμύρισε χθες η πλατεία Ελευθερίας, που μετατράπηκε σε ένα απέραντο ζαχαροπλαστείο για τις ανάγκες του πιο γλυκού ρεκόρ Γκίνες. Δεκάδες παιδιά, όπως και οι σύνοδοί τους, μπήκαν στον πειρασμό να φτιάξουν πάνω από 2.500 κέικ γλειφιτζούρια, σε μια προσπάθεια να ξεπεράσουν το προηγούμενο ρεκόρ. Ξεπερνώντας την ποσότητα των 2.500 cake pops, δημιουργούνται ταυτόχρονα τρία ρεκόρ για το βιβλίο Γκίνες: Το μεγαλύτερο μήκος γραμμής, η μεγαλύτερη ποσότητα cake pops και οι περισσότεροι άνθρωποι που ταυτόχρονα δούλεψαν για τη δημιουργία τους.

Η διαδικασία παρασκευής, εκτός από το ψήσιμο των κέικ, έγινε εξολοκλήρου στο χώρο της πλατείας. Οι μικροί και μεγάλοι συμμετέχοντες το διασκέδασαν και παράλληλα έβαλαν τα δυνατά τους, φτιάχνοντας όσα περισσότερα κέικ γλειφιτζούρια μπορούσαν, για να καταφέρουν να κερδίσουν μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Το ραντεβού είχε δοθεί στις 11 χθες το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας. Πιτσιρίκια, φορώντας γάντια και καπελά, με τη βοήθεια των γονιών ή των παππούδων τους, ξεκίνησαν να πλάθουν το κέικ με πολύ κέφι και διάθεση. Αρχικά έπλασαν μικρές-μικρές γλυκές μπάλες με τα υλικά που είχαν, τις οποίες στη συνέχεια κάλυπταν με σοκολάτα προσθέτοντας και τα απαραίτητα ξυλάκια, με στόχο πάντα να ξεπεράσουν τα 2.500 τεμάχια.

Η προσπάθεια του ΟΛΗ, σε συνεργασία με εκπαιδευτικό κέντρο της πόλης, εκτός από τη γλυκιά εμπειρία και τη διαφήμιση του Ηρακλείου, είχε και κοινωνικό στόχο, καθώς τα γλυκίσματα που φτιάχτηκαν θα διατεθούν στη "Διακονία Αγάπης" της Αρχιεπισκοπής Κρήτης, ώστε να πουληθούν σε συμβολικό πόσο για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού της έργου και τη στήριξη των ιδρυμάτων.

4.648 cake - 1.034 άτομα - 2 ώρες και 14 λεπτά

«Με την συμμετοχή ρεκόρ 1.034 ατόμων, σε 2 ώρες και 14 λεπτά παρασκευάστηκαν 4.648 cake pops τα οποία δημιούργησαν γραμμή μήκους 162,90 μέτρων! Το σύνθημα «Συμμετέχουμε … για τον προορισμό - Συμμετέχω για το Ηράκλειο» έγινε πραγματικότητα και η εκδήλωση GUINNESS WORLD RECORDS - OFFICIAL ATΤEMPT, Longest Line of Cake Pops - Η μεγαλύτερη γραμμή Cake Pops που διοργάνωσε η σχολή Γαστρονομικών και Τουριστικών Σπουδών Culinary Studies Center  σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία!», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΟΛΗ.

«Οι Ηρακλειώτες και οι επισκέπτες κατάφεραν να μπουν στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες και να καταρρίψουν σχετικό προηγούμενο ρεκόρ που ορίζεται στα 2.500 τεμάχια. Ξεπερνώντας αυτήν την ποσότητα των cake pops δημιουργήθηκαν  ταυτόχρονα τρία ρεκόρ, μεγαλύτερο μήκος γραμμής, μεγαλύτερη ποσότητα cake pops αλλά και οι περισσότεροι άνθρωποι που ταυτόχρονα δούλεψαν για την δημιουργία τους. Ονομαστικό αναμνηστικό συμμετοχής έλαβαν όλοι εκείνοι που συμμετείχαν σε αυτή τη δράση.

Η τουριστική προβολή του τόπου μας μέσω αυτής της σημαντικής πολιτιστικής δράσης επετεύχθη. Το εγχείρημα αυτό ενθουσίασε το κοινό, κέρδισε τη συμμετοχή και πολλών τουριστών και όλοι μαζί οι εθελοντές, μεγάλοι και μικροί, ενωμένοι κάτω από τον ζεστό ήλιο του Ηρακλείου ρίχτηκαν στη μάχη της δημιουργίας, συμμετέχοντας στην μεγάλη προσπάθεια προώθησης της Κρήτης και του προορισμού μας, την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας αλλά και βοηθώντας το φιλανθρωπικό έργο ιδρυμάτων της πόλης μας.

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου απέδειξε ότι είναι παρών και δηλώνει τη στήριξη και τη συμμετοχή του σε κάθε βιώσιμη πρόταση, σε οποιαδήποτε ευκαιρία μας παρουσιάζεται χωρίς απαραίτητα να απαιτείται μεγάλο οικονομικό κόστος υλοποίησης, παρά μόνο διάθεση προσφοράς και καλή οργάνωση, με στόχο να προβάλουμε κατ΄ αυτόν τον τρόπο παγκοσμίως την περιοχή μας, να πετύχουμε την αναγνωρισιμότητα του προορισμού αλλά ακόμα και την προώθηση μιας νέας εναλλακτικής μορφή τουρισμού, τον γαστρονομικό τουρισμό στα πλαίσια παροχής τουριστικών υπηρεσιών στη βάση του «τουρισμού εμπειρίας».

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συμμετείχαν και μας στήριξαν στην προσπάθεια αυτή, το Δήμο Ηρακλείου, την Περιφέρεια Κρήτης, της Αρχιεπισκοπή Κρήτης, τους  κριτές του γεγονότος, ευχαριστούμε για την πολύτιμη συμβολή τους, τους χορηγούς της εκδήλωσης και όλους όσους συμμετείχαν και μας στήριξαν εθελοντικά με την παρουσία τους στην επίτευξη του εγχειρήματος. Στόχος μας αποτελεί το σύνθημα «Συμμετέχω … για τον προορισμό» να διαδοθεί και να χρησιμοποιηθεί από όσο το δυνατόν περισσότερους προορισμούς για το κοινό συμφέρον όλων μας», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΟΛΗ.

Μαρία Αντωνογιαννάκη

Σχόλια