default-image

Ντέρμπι …αιωνίων απόψε στο ΟΑΚΑ

Αθλητισμός
Ντέρμπι …αιωνίων απόψε στο ΟΑΚΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριν καν μπουν για τα καλά σε αγωνιστικούς ρυθμούς, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται απόψε για δεύτερη φορά (20:30, Novasports 2). Αυτή τη φορά, ωστόσο, για το πρωτάθλημα, στο ΟΑΚΑ και με κόσμο… Ο αποψινός αγώνας δεν θα κρίνει τίτλο, αλλά θα δώσει ένα προβάδισμα, μικρό ή μεγάλο… θα δείξει, για το πλεονέκτημα έδρας εν όψει play offs.

Να το ξανακάνει συνήθεια

Ο Παναθηναϊκός έβαλε τέλος σε ένα σερί πέντε ηττών από τον Ολυμπιακό με τη νίκη του στον νοκ άουτ προημιτελικό Κυπέλλου. Θέλει, ωστόσο, αυτό να μην αποτελέσει «παρένθεση», αλλά να γίνει και πάλι κάτι σαν… κανόνας στις αναμετρήσεις του με τους «ερυθρόλευκους». Σύμμαχος ο κόσμος, που εξαφάνισε εδώ και μέρες όλα τα εισιτήρια. Αντίπαλος, πέραν των πρωταθλητών, είναι η κόπωση, μιας και μετά τις φιλικές περιπλανήσεις σε Κίνα και Μόσχα, ήρθαν οι δύσκολες εκτός έδρας νίκες αποστολές σε ΣΕΦ, Nick Galis Hall και Κράσνονταρ μέχρι να δώσουν σήμερα το πρώτο τους φετινό ματς στο ΟΑΚΑ.

 Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς δεν υπολογίζει στους Παππά και Μποχωρίδη, ενώ ο Καλάθης παρά τις μικροενοχλήσεις στους περονιαίους θα είναι διαθέσιμος. Στοίχημα για τον προπονητή του «τριφυλλιού» αποτελεί να βρει λύση στις αμυντικές αρρυθμίες που παρουσιάστηκαν στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας, ειδικά στην προστασία του «ζωγραφιστού».

Μια άλλη ιστορία

Ο Ολυμπιακός επιζητεί τη ρεβάνς για την απώλεια του Κυπέλλου. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πεισμώσει από την ήττα τους στο ΣΕΦ κι επιφυλάσσονται απόψε για απάντηση στο άλλοτε στοιχειωμένο γι' αυτούς ΟΑΚΑ, όπου όμως εσχάτως έχουν βρει τρόπο να παίρνουν τη νίκη. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος υπολογίζει στον Μιλουτίνοφ, που ξεπέρασε τις ενοχλήσεις, ενώ ο Χάντερ προπονήθηκε κανονικά χθες και αναμένεται να βρίσκεται στη δωδεκάδα, αν και υπάρχει το ερωτηματικό της ετοιμότητάς του.

Η επιστροφή του μοναδικού «παλιού» ψηλού της ομάδας είναι ικανή να ισχυροποιήσει σημαντικά τους φιλοξενούμενους. Ζητούμενο για τους Πειραιώτες είναι να βρουν επιθετικές λύσεις, που τόσο τους έλειψαν στο πρώτο επίσημο ματς της χρονιάς, και το τεχνικό τιμ περιμένει το «ξεμπλοκάρισμα» του Σπανούλη και σκορ από την περιφέρεια.

Η παράδοση

Το αποψινό ματς είναι το 61ο στην ιστορία των δύο ομάδων στα χρόνια του επαγγελματικού πρωταθλήματος (από το 1992 και μετά) με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό και οι «πράσινοι» έχουν σαφή υπεροχή με 48 νίκες έναντι 10 του Ολυμπιακού. Πάντως οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αλώσει το ΟΑΚΑ στις δύο τελευταίες και τις τρεις από τις τέσσερις πιο πρόσφατες επισκέψεις τους.

 Η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη ήταν εκείνη της κανονικής περιόδου της σεζόν 2004/05 που πέτυχε ο Παναθηναϊκός επί του Ολυμπιακού με 86-55. Γενικά, σε σύνολο 215 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις κι ανεξάρτητα από έδρα, οι «πράσινοι» έχουν 121 νίκες και οι «ερυθρόλευκοι» 94.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News