Ειδήσεις

Ευκαιρίες απασχόλησης στην ιδιωτική ασφάλεια

Η συνεχιζόμενη οικονομική δυσπραγία και η καταστροφή ολόκληρων τομέων της οικονομίας, στρέφουν πολλούς Έλληνες και Ελληνίδες σε τομείς απασχόλησης που δεν θα σκεφτόταν λίγα χρόνια πριν.

Μια από τις "βιομηχανίες" που συνεχίζουν να προσφέρουν ευκαιρίες για εργασία, είναι η ιδιωτική ασφάλεια.

Μεταξύ των ανθρώπων κάθε ηλικίας που εκπαιδεύονται προκειμένου να αποκτήσουν άδεια εργασίας, συναντάμε άνεργους πτυχιούχους. Αρχιτέκτονες, πρώην επιχειρηματίες, ακόμη και ιστορικό τέχνης που κάθονται στα θρανία υπό την καθοδήγηση εκπαιδευτών, αξιωματικών των σωμάτων ασφαλείας, προκειμένου αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια και να σταθούν στην αγορά εργασίας.

Εκπαίδευση και εργασία

Υποψήφιοι ιδιωτικοί φύλακες εκπαιδεύονται στη συνοδεία υψηλών προσώπων. Είναι μέρος της διαδικασίας κατάρτισης εκατοντάδων ανθρώπων κάθε ηλικίας που αναζητούν ευκαιρία απασχόλησης σε ένα αναπτυσσόμενο κλάδο.

Διαβατήριο για να μπορέσει κάποιος να εργαστεί στον τομέα της ιδιωτικής ασφάλειας είναι η πιστοποίηση των γνώσεων και των ικανοτήτων του από το Κέντρο μελετών Ασφάλειας το Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Προηγούνται σεμινάρια κατάρτισης τα οποία υλοποιούνται από φορείς όπως το επιμελητήριο Ηρακλείου, είτε μέσω της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Το εκπαιδευτικό προσωπικό αποτελείται από ανώτατους αξιωματικούς των σωμάτων ασφαλείας, ειδικευμένων στην εκπαίδευση ενηλίκων. Οι οποίοι προσπαθούν να δώσουν στους υποψηφίους τα απαραίτητα εφόδια για να σταθούν στην αγορά εργασίας.

Ακόμη και... ζωγράφος!

Στα θρανία κάθονται άνθρωποι κάθε ηλικίας. Ανάμεσα τους και πολλοί άεργοι πτυχιούχοι.  

Ο Γιάννης Ζωγραφάκης, ιστορικός τέχνης και ζωγράφος, εργάζεται σε ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά και ψυχαγωγικά κέντρα στην Κρήτη. Ο ίδιος και οι συνάδελφοι του έχουν καθημερινά την ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία του χώρου και την ασφάλεια των πολιτών που βρίσκονται εκεί.

Ο Γιώργος  Βασδέκης έχει σπουδάσει αρχιτεκτονική στην Αγγλία. Η οικονομική κρίση πρόλαβε τα σχέδια του για μια αντίστοιχη καριέρα. Ο τομέας της ασφάλειας στον οποίο εργάζεται πλέον, ήταν η επόμενη επιλογή του. Χρειάστηκε όμως να καθίσει και πάλι στα θρανία, ώστε να μάθει να ανταποκρίνεται μεθοδικά και αποτελεσματικά απέναντι σε κάθε πρόκληση.

Τα μαθήματα καλύπτουν όλο το φάσμα της διαχείρισης περιστατικών. Από τα πιο απλά που έχουν να κάνουν με την πρόληψη και αποτροπής έκνομων ενεργειών, μέχρι πιο σύνθετα και κρίσιμα. Όπως η αναγνώριση πιθανού κινδύνου, η ενημέρωση, συνεργασία και  διευκόλυνση των δημόσιων αρχών καθώς και η εφαρμογή σχεδίων έκτακτης ανάγκης.

Σχόλια