Ειδήσεις

Θεοδωράκης: "Ο Τσίπρας ακολουθεί τον δρόμο των προκατόχων του"

Τον "συντηρητικό δρόμο" που "ακολουθούσαν και οι προηγούμενοι μνημονιακοί πρωθυπουργοί", έχει επιλέξει ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με τον Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος σε συνέντευξη του τονίζει ότι το Ποτάμι θα μείνει στην αντιπολίτευση.

«Ο κ. Τσίπρας έχει επιλέξει τον συντηρητικό δρόμο. Αναπαράγει τα αρνητικά του παρελθόντος -κομματικό κράτος, αδιαφάνεια στις αποφάσεις- και αντιστρατεύεται κάθε νεωτεριστική ιδέα. Κάνει το λάθος όλων των προηγούμενων μνημονιακών πρωθυπουργών. Διατάσσει οριζόντιες περικοπές σε όλους και δεν θέλει να συγκρουστεί με συντεχνίες», δηλώνει ο επικεφαλής του Ποταμιού στην Real News.

Παράλληλα, καταγγέλλει ότι πολλές αποφάσεις κυβερνητικών στελεχών ρίχνουν νερό στον μύλο της διαφθοράς, τονίζοντας ότι αυτή δεν αντιμετωπίζεται με διακηρύξεις. «Αν ήταν έτσι και όλοι οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί θα είχαν πάρει Όσκαρ», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ακόμη, ο κ. Θεοδωράκης ξεκαθαρίζει ότι το Ποτάμι δεν προτίθεται να συμμετέχει σε κυβέρνηση. «Με 4% δεν μπορούμε να καθορίσουμε τις πολιτικές αποφάσεις, για ποιον λόγο λοιπόν να μετέχουμε σε μια κυβέρνηση; Για τις λιμουζίνες; Δεν μας αρέσουν. Πόσο μάλλον που ο κ. Τσίπρας έχει επιλέξει τον συντηρητικό δρόμο. Αναπαράγει τα αρνητικά του παρελθόντος -κομματικό κράτος, αδιαφάνεια στις αποφάσεις- και αντιστρατεύεται κάθε νεωτεριστική ιδέα», αναφέρει χαρακτηριστικά και τονίζει ότι το Ποτάμι θα μείνει στην αντιπολίτευση «με οικοδομητικές προτάσεις, θα κάνουμε το καθήκον μας, θα ψηφίζουμε αυτά που είναι προς το συμφέρον των πολλών και θα καταψηφίζουμε αυτά που αναπαράγουν την κρίση».

Σχόλια