Ειδήσεις

60χρονη προσπάθησε να βοηθήσει Σύριο να φύγει από τη χώρα

Παρίσταναν τους συγγενείς προκειμένου να ξεγελάσουν τις Αρχές και να βγουν παράνομα από τη χώρα με προορισμό το Ηνωμένο Βασίλειο. Ο λόγος για μία 60χρονη και έναν 24χρονο, οι οποίοι συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο "Ν. Καζαντζάκης" του Ηρακλείου, η μεν για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα σε μη νόμιμο αλλοδαπό, ο δε για πλαστογραφία εγγράφων.

Αναλυτικότερα, η 60χρονη υπήκοος Αγίου Δομίνικου συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής (1610.2015) στον κρατικό αερολιμένα Ηρακλείου, από αστυνομικούς του Τμήματος Αερολιμένα, για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα αλλοδαπού, και συγκεκριμένα του 24χρονου Σύριου.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχου το βράδυ της Παρασκευής, οι Αρχές συνέλαβαν τον 24χρονο και την 60χρονη, διότι ο πρώτος επέδειξε στους αστυνομικούς πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Αρχών Ελλάδας, ενώ η 60χρονη συνόδευε τον 24χρονο παριστάνοντας ότι έχουν συγγενική σχέση μεταξύ τους, προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν και συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Σχόλια