Ειδήσεις

Εκατό κορυφαίοι επιστήμονες ανταλλάσσουν απόψεις στο Φόδελε

Με τη συμμετοχή εκατό περίπου κορυφαίων επιστημόνων απ' όλο τον κόσμο διεξάγεται αυτήν την εβδομάδα το διεθνές συνέδριο FEBS/ΕΜΒΟ 2015 στο ξενοδοχείο "Fodele Beach". Θέμα του συνεδρίου είναι η λειτουργία των μιτοχονδρίων στη φυσιολογία των κυττάρων, αλλά και ο ρόλος τους στις ανθρώπινες ασθένειες.

Το συνέδριο διοργανώνεται από τον κ. Κωνσταντίνο Τοκατλίδη, που είναι καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης και της Γλασκόβης και συνεργαζόμενος ερευνητής στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας (ΙΜΒΒ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), ενώ ανάμεσα στους ομιλητές, μαζί με τον κ. Τοκατλίδη, είναι και ο διευθυντής του ΙΜΒΒ κ. Νεκτάριος Ταβερναράκης.

Τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί τεράστια πρόοδος και σημαντικές εξελίξεις στο πεδίο της βιολογίας των μιτοχονδρίων, φέρνοντάς τα στο επίκεντρο σε όλες σχεδόν τις πτυχές της ιατρικής. Στις εργασίες του συνεδρίου συζητούνται οι τελευταίες εξελίξεις της λειτουργίας των μιτοχονδρίων και το πώς αυτές επηρεάζουν πολλές και διάφορες παθήσεις που προσβάλλουν εκατομμύρια ασθενείς σε ολόκληρο τον κόσμο.

Από τα χαρακτηριστικά του συνεδρίου ξεχωρίζει και η συμμετοχή πολλών νέων επιστημόνων, διδακτορικών φοιτητών και μεταδιδακτορικών ερευνητών, οι οποίοι παρουσιάζουν τις εργασίες τους και ανταλλάσσουν απόψεις με καταξιωμένους καθηγητές γι' αυτές.

Οι Έλληνες και ξένοι σύνεδροι, στο περιθώριο του συνεδρίου, έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τη μαγεία της κρητικής γης και να γευτούν την απαράμιλλη κρητική φιλοξενία. Το γεγονός επίσης ότι οι συμμετέχοντες προέρχονται από περισσότερες από 20 χώρες δίνει τη δυνατότητα προβολής της μορφής του συνεδριακού τουρισμού στην Κρήτη σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σχόλια