Ειδήσεις

ΤΑΙΠΕΔ: Ψάχνει σύμβουλο ιδιωτικοποιήσεων με υπέρογκο μισθό

Με μισθό 145 χιλιάδες ευρώ το χρόνο, το ΤΑΙΠΕΔ προχωρά στην πρόσληψη τεχνικού συμβούλου για την υποστήριξη του Δημοσίου στη διαδικασία παραχώρησης των 14 περιφερειακών αερολιμένων στην κοινοπραξία Fraport-Slentel.

Σύμφωνα με πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του ΤΑΙΠΕΔ, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του, το Ταμείο αναζητεί έναν έμπειρο τεχνικό σύμβουλο για να το βοηθήσει «στην εκτέλεση και εφαρμογή των συμφωνιών παραχώρησης» των αεροδρομίων.

Αυτό που ωστόσο προκαλεί αίσθηση είναι ότι ο μισθός αυτού που θα επιλεγεί θα μπορεί να φτάνει τις 145 χιλιάδες ευρώ. Το συμβόλαιο θα είναι μονοετές, με δικαίωμα επέκτασης... Το αντικείμενο του έργου του συμβούλου θα περιλαμβάνει την υποστήριξη της διαγωνιστικής διαδικασίας μετά την οριστική επιλογή του πλειοδότη παραχωρησιούχου, μέχρι και την οικονομική ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Μεταξύ άλλων, αναφέρει το ΤΑΙΠΕΔ, θα περιλαμβάνει:

- Την εποπτεία και υποστήριξη στη διαδικασία πιστοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων, που θα γίνει από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

- Την παρακολούθηση των εκκρεμών δημόσιων έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη από το Δημόσιο στα συγκεκριμένα αεροδρόμια, καθώς και των εργασιών συντήρησης στους αεροσταθμούς και τους αεροδιαδρόμους, που γίνεται από την ΥΠΑ.

- Την εποπτεία και υποστήριξη στις διαδικασίες παράδοσης των αεροδρομίων στον παραχωρησιούχο και στην εκπλήρωση των απαραίτητων προϋποθέσεων.

- Την παροχή συμβουλών στο ΤΑΙΠΕΔ σε όλες τις διαδικασίες διαπραγμάτευσης με τον παραχωρησιούχο μέχρι την ημερομηνία έναρξης παραχώρησης - από τεχνικής άποψης - των προτεινόμενων όρων και προϋποθέσεων της τεκμηρίωσης της συναλλαγής και την υποστήριξη των άλλων συμβούλων του ΤΑΙΠΕΔ.

- Την υποστήριξη στη συγγραφή της σύμβασης σχεδιασμού και κατασκευής, στη συμφωνία του ανεξάρτητου μηχανικού και κάθε άλλης σύμβασης που μπορεί να προκύψει για την παράδοση των αεροδρομίων.

- Την τεχνική αξιολόγηση των προτάσεων των παραχωρησιούχων.

- Την υποστήριξη στην υποβολή τεκμηρίωσης στην Κομισιόν και άλλες εποπτεύουσες Αρχές.

Αντώνης Νομικός

Σχόλια