default-image

Νέα τραγωδία με τέσσερα παιδιά νεκρά στα νερά του Αιγαίου

Ελλάδα
Νέα τραγωδία με τέσσερα παιδιά νεκρά στα νερά του Αιγαίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα τραγωδία με πρόσφυγες σημειώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής στη θαλάσσια περιοχή της Καλύμνου, κοντά στη νησίδα Καλόλιμνος. Τα νέα θύματα είναι τέσσερα παιδιά, που, κάνοντας το ταξίδι της προσφυγιάς, πνίγηκαν στα ανοιχτά της Καλύμνου.

Στο νοσοκομείο της Καλύμνου μεταφέρθηκαν οι σοροί ενός αγοριού 5 ετών και τριών κοριτσιών 7, 10 και 16 ετών. Ακόμη αγνοείται ένα βρέφος ενός έτους. Στο νοσοκομείο σε κατάσταση σοκ μεταφέρθηκε και η μητέρα του άτυχου 5χρονου αγοριού.

Η πλαστική βάρκα, στην οποία επέβαιναν 17 πρόσφυγες μαζί με το διακινητή, ανετράπη λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, με αποτέλεσμα να πνιγούν τα παιδιά.

Το Λιμεναρχείο Καλύμνου επιλήφθηκε αμέσως του περιστατικού, με τα μόλις δυο σκάφη που διαθέτει, ενώ συνεχίζει τις έρευνες για το παιδί που αγνοείται.

Οι διασωθέντες πρόσφυγες και ο διακινητής έχουν μεταφερθεί στο νησί της Καλύμνου, όπου τους προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Και δεύτερο ναυάγιο στην Τουρκία με 12 νεκρούς

Εντωμεταξύ, δώδεκα μετανάστες πνίγηκαν σήμερα Σάββατο όταν το σκάφος που τους μετέφερε ναυάγησε στα τουρκικά χωρικά ύδατα, ενώ επιχειρούσαν να φτάσουν στην Ελλάδα.

Όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων "Ανατολή", η τουρκική ακτοφυλακή ανέσυρε τα πτώματα από ένα ξύλινο σκάφος που είχε ξεκινήσει από το Αϊβαλί (βορειοδυτική Τουρκία) με προορισμό τη Λέσβο.

Η ακτοφυλακή κατέφερε να διασώσει άλλους 25 ταξιδιώτες οι οποίοι επέβαιναν στη βάρκα και είχαν καλέσει σε βοήθεια με τα κινητά τους τηλέφωνα, σύμφωνα με το πρακτορείο, το οποίο ωστόσο δε διευκρίνισε ποια ήταν η εθνικότητα των θυμάτων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News