default-image

Πέρασε με τις ψήφους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. το πολυνομοσχέδιο

Ελλάδα
Πέρασε με τις ψήφους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. το πολυνομοσχέδιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με το σύνολο των ψήφων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, και με μόνη διαφοροποίηση αυτή του Νίκου Νικολόπουλου αλλά όχι επί της αρχής, ψηφίστηκε από τη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με 154 ψήφους.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η κοινή ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής και επί 7 άρθρων (1, 2, 5, 10, 13, 14, 17, 21), του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα, που έχουν ζητήσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, με 154 ψήφους υπέρ και 140 κατά, πέρασε από τη Βουλή το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα σκληρά μέτρα. Εξι βουλευτές απουσίαζαν, ένας από την συμπολίτευση και 5 από την αντιπολίτευση. Από τον ΣΥΡΙΖΑ απουσίαζε η Βασιλική Κατριβάνου, η οποία όμως με επιστολή της γνωστοποίησε την πρόθεσή της να ψηφίσει "Ναι", η ψήφος της όμως -κατά τον κανονισμό της Βουλής- δεν προσμετράται.

Συγκεκριμένα "Ναι σε όλα" ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, πλήν του Νίκου Νικολόπουλου που ψήφισε "Ναι επί της αρχής", αλλά καταψήφισε τα άρθρα 1,2,5,10, 13, 21.  

Οι βουλευτές της ΝΔ καταψήφισαν το ν/σ. Υπερψήφισαν μόνο το άρθρο 14.

Οι βουλευτές του Ποταμιού καταψήφισαν το ν/σ. Υπερψήφισαν μόνο το άρθρο 10.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταψήφισαν το ν/σ. Υπερψήφισαν μόνο τα άρθρα 14 και 17.

Υπενθυμίζεται ότι η ψήφιση του πρώτου πακέτου μέτρων ήταν στα προαπαιτούμενα ώστε να ξεκλειδώσει η δόση των 2 δισ. ευρώ. Επονται κι άλλα μέτρα βεβαίως, πιο σκληρά, τις επόμενες εβδομάδες.

Νωρίτερα κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η κυβέρνηση προσπαθούσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, η αντιπολίτευση να διαφοροποιηθεί σε "στοχευμένα" άρθρα προκειμένου να δείξει ότι "δεν είναι όλοι ίδιοι" και όλοι μαζί ανέβαζαν τους τόνους και αντιπαρατίθεντο εντόνως.

Ολα αυτά κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα, με αφορμή όμως όχι το σφαγιαστικό για συνταξιούχους και χαμηλές εισοδηματικές τάξεις πολυνομοσχέδιο, αλλά ... τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» στελεχών της κυβέρνησης και το «ξεχασμένο» εκατομμύριο του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη.

Και ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του αναφέρθηκε κυρίως στο μεταναστευτικό και κάλυψε τον Γ.Σταθάκη.

Ομιλία Τσίπρα

Με την αποψινή του τοποθέτηση στο βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε να καλύψει τον Γιώργο Σταθάκη με το 1 εκατ.ευρώ, που όπως παραδέχθηκε ο υπουργός ξέχασε να δηλώσει στο πόθεν έσχες.

«Ανακαλύψατε δήθεν διεφθαρμένους υπουργούς, χωρίς να έχετε την παραμικρή απόδειξη. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Για να τελειώσει αυτή η κριτική, θέλω να ξαναπώ ότι αυτή η κυβέρνηση δε θα βάλει πλάτες στη διαφθορά και στη φοροδιαφυγή. Κανείς δε θα μείνει στο απυρόβλητο. Ούτε δημόσιος υπάλληλος, ούτε πολιτικός, ούτε επιχειρηματίας. Ούτε υπουργός, αλλά να μιλάμε με στοιχεία, όχι με εικασίες. Με προκαλείτε διότι ένας νεοεκλεγείς βουλευτής το 2012 έκανε μια ατελή δήλωση την οποία διόρθωσε με συμπληρωματική το ίδιο έτος και τα επόμενα χρόνια πλήρωσε για αυτά τα ποσά. Να μιλήσουμε για ποσά που δεν έχουν φορολογηθεί; Να μιλήσουμε κύριοι του ΠΑΣΟΚ για το ένα εκατομμύριο του κυρίου Τσουκάτου που ήταν από τα μαύρα ταμεία της Siemens; Αν υπάρξουν στοιχεία, τότε θα υπάρξει ίση αντιμετώπιση. Δεν θα κάνουν πολιτική καριέρα στις πλάτες της κυβέρνησης οι κρατικοδίαιτοι. Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν, είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

«Θα μείνετε για χρόνια στην αντιπολίτευση»

Εν συνεχεία έκανε και νέα επίθεση στη Νέα Δημοκρατία τονίζοντας «Θέλω να θέσω ένα ερώτημα. Μας ζητάτε κι εμάς να καταψηφίσουμε. Ποια είναι η δική σας αντιπρόταση; Ποιο είναι το εναλλακτικό σχέδιο; Τι μας ζητάτε; Μήπως μας ζητάτε να επαναδιαπραγματευτούμε; Μήπως μας ζητάτε να μην προχωρήσουμε στην αξιολόγηση εγκαίρως, για να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος. Μπορείτε να κάνετε κριτική, αλλά πείτε μας μια εναλλακτική. Ζητήσαμε μια εναλλακτική για την εκπαίδευση κι ακούμε κορώνες. Δεν έχετε σχέδιο για τη χώρα. Μόνο αγωνία και καημό να είστε εσείς στις καρέκλες της εξουσίας. Όσο το δείχνετε αυτό στον ελληνικό λαό, με όποιον αρχηγό, όχι αυτή την τετραετία, ούτε την επόμενη δεν θα επιστρέψετε στην εξουσία. Κοιτάξτε τουλάχιστον να είναι εποικοδομητική αυτή η αντιπολίτευση».

«Κάναμε εκλογές μετά την συμφωνία»

«Ο επικοινωνιακός ορυμαγδός για νέα μέτρα διαψεύστηκε. Δεν υπάρχουν νέα μέτρα, αλλά δύσκολα μέτρα που όλοι τα γνωρίζαμε. Τα γνωρίζατε κι εσείς κύριοι συνάδελφοι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, όταν τα ψηφίζατε μαζί μας τον Αύγουστο. Η στρατηγική είναι ότι πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία της αξιολόγησης, πρέπει να μη χάσουμε το τρένο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών μέσα στο 2015, που θα σημάνει κινδύνους και πρέπει να συνεχίσουμε την διαπραγμάτευση στα ανοιχτά ζητήματα. Δεν μπορείς να βάζεις σε όλα κόκκινες γραμμές. Πρέπει να φτάσει η συζήτηση αυτή στο θέμα της απομείωσης του χρέους. Υπάρχει ένα αδιέξοδο στην αντιπολιτευτική ρητορική. Ο λαός έχει μνήμη. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ διεκδικούσε μια καλύτερη συμφωνία κι εσείς μας κατηγορούσατε πως ρίχνουμε την χώρα στα βράχια. Κάνατε καμπάνια στο δημοψήφισμα για μια συμφωνία που θα είχε μόνο μέτρα. Εσείς είστε αυτοί που σήμερα αρνείστε να ψηφίσετε τα εφαρμοστικά μέτρα της συμφωνίας που υπογράψατε τον Αύγουστο! Τι παριστάνετε; Τους αντι-μνημνονιακούς; Εσείς που για 5 χρόνια ψηφίζατε ό, τι σας έφαιρναν; Ο λαός έχει μνήμη. Εμείς φτάσαμε στα άκρα. Πήραμε ό, τι ήταν εφικτό να κερδηθεί. Πήραμε μια απόφαση με κόστος και δεν κοροϊδέψαμε κανέναν. Για πρώτη φορά οι εκλογές έγιναν μετά την συμφωνία και όχι πριν. Ο ελληνικός λαός αποφάσισε», τόνισε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο, εξαπολύοντας επίθεση στην αντιπολίτευση.

«Ενταξη της Τουρκίας στην ΕΕ μόνο αν...»

«Αυτή τη στιγμή, στα κριτήρια του ΟΗΕ, όσοι έρχονται από εμπόλεμη ζώνη, τηρούν τα κριτήρια κατά 70% για να χαρακτηριστούν πρόσφυγες. Πρέπει αυτό να γίνει 75% γιατί δεν έχουν την ίδια δυνατότητα με τους Σύρους πρόσφυγες, οι οποίοι ανήκουν στη μεσαία τάξη. Ο κίνδυνος είναι να χαρακτηριστούν οικονομικοί μετανάστες. Θέλω για την Σύνοδο Κορυφής να πω ότι είναι προφανές πως από την πλευρά της τουρκικής κυβέρνησης υπάρχει ένα παζάρι. Όχι μόνο για την οικονομική βοήθεια, αλλά και τη συζήτηση για την πορεία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ. Ζητάνε να πάρουν υποσχέσεις ότι θα ανοίξει η συζήτηση. Υποσχέσεις αυτές από Γιούνκερ και Μέρκελ φαίνεται πως έχουν δοθεί. Εμείς κρατάμε στάση ευθύνης. Αυτό δεν πρέπει να μας φοβίζει, αν όμως τηρούνται οι αρχές που πρέπει. Αν η Τουρκία κάνει αλλαγές και ιδιαίτερα για τα ανθρώπινα βήματα και το ζήτημα κατοχής του βόρειου τμήματος της Κύπρου, τότε θα το συζητήσουμε σε άλλη βάση".

«Δεν έχουμε πάρει χρήματα από την ΕΕ»

«Πρέπει να κατανοήσουν όλοι ότι τα κέντρα υποδοχής θα είναι κέντρα ταυτοποίησης. Θα πρέπει εκεί οι πρόσφυγες να μένουν το περισσότερο δύο μέρες και στην συνέχεια να φεύγουν για τον προορισμό τους, ο οποίος είναι οι χώρες της Κεντρικής Ευρώπης. Εμείς θα το κάνουμε αυτό, παρόλο που εκτός από τα μεγάλα λόγια, δεν υπάρχει μέχρι τώρα χρηματοδότηση για εμάς από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τουλάχιστον τώρα καταλαβαίνουν πως δεν είναι ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό πρόβλημα. Δεν πηγαίνουμε ως επαίτες. Από το υστέρημά μας θα δώσουμε ένα πιάτο φαί στους ανθρώπους που το χρειάζονται. Θα συνεχίσουμε να προβάλλουμε θέσεις για την επίλυση αυτής της κρίσης. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα αίτια είναι οι παράλογες επιλογές, επιλογές πολέμων σε χώρες όπως η Συρία, το Αφγανιστάν, η Λιβύη... Επιλογές που δημιουργούν αστάθεια».

«Δεν υποχωρούμε σε ζητήματα εθνικής κυριαρχίας»

«Η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να στηρίξει βοήθεια της Ε.Ε. προς την Τουρκία. Η Τουρκία έχει ένα μεγάλο βάρος, αλλά αν υπάρχει η πιθανότητα μιας συγκροτημένης πολιτικής, αυτό δεν μπορεί να γίνει αφού οι πρόσφυγες πάρουν τα σαπιοκάραβα για την Ευρώπη. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα υπάρξουν παραχωρήσεις σε ζητήματα εθνικής κυριαρχίας. Βεβαίως συνεχίζονται οι παραβιάσεις και αμφισβητήσεις, οι οποίες δεν μας επιτρέπουν να έχουμε εμπιστοσύνη. Η όποια παρέμβαση στα ελληνικά ύδατα, δεν μπορεί παρά να είναι παρέμβαση διάσωσης, προς τα ελληνικά νησιά. Αυτό σημαίνει πως το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζονται. Αν θα είναι ελληνικό ή τουρκικό το πλοίο διάσωσης έχει μικρή σημασία μπροστά στη ζωή των ανθρώπων. Αλλά θα πρέπει να υπάρξουν έλεγχοι στην ενδοχώρα της Τουρκίας. Το γεγονός ότι δεν έχει κανένα νόημα να γίνουν κοινές περιπολίες στα διεθνή ύδατα, που δεν μπορούμε να το δεχθούμε, δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να έχουμε συνεργασία με την τουρκική ακτοφυλακή», είπε ακόμη ο πρωθυπουργός.

«Να σταματήσει το Αιγαίο να μετράει νεκρούς»

«Οι αποφάσεις ήταν σε θετική κατεύθυνση στη Σύνοδο Κορυφής. Την ίδια στιγμή κερδίζουν έδαφος όσοι θέλουν το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί με βάση το διαμερισμό της ευθύνης των κρατών μελών. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη σταδιακά το βάρος να μετατοπιστεί από τα ελληνικά νησιά στα τουρκικά παράλια. Για να σταματήσει το Αιγαίο να μετράει νεκρούς και αυτό το αίσχος της εκμετάλλευσης από δουλέμπορους διακινητές. Η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να στηρίξει μια πολιτική ενίσχυση της Τουρκίας από την ΕΕ» είχε τονίσει νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας.

Η συζήτηση

Σε έντονους τόνους, με αφορμή το θέμα του κ. Σταθάκη, κινήθηκε η συζήτηση στη Βουλή.

Συρμαλένιος (ΣΥΡΙΖΑ) σε ΝΔ και Ποτάμι: Είστε απολειφάδι του διαπλεκόμενου ΠΑΣΟΚ

Ο καβγάς ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος υποστήριξε ότι το κόμμα του έχει πάρει με το μέρος του τον λαϊκό κόσμο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο, όπως είπε, ενώ έγινε εξουσία στηριζόμενο στα μικρομεσαία στρώματα, στη συνέχεια μεταλλάχτηκε σε διαπλεκόμενο κόμμα. «Εσείς σήμερα είστε απολειφάδι του διαπλεκόμενου ΠΑΣΟΚ», είπε ο κ. Συρμαλένιος απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της ΝΔ και του Ποταμιού, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις τους.

Βρούτσης: Να είστε προσεκτικοί, δεν είστε αθώες περιστερές

Από την πλευρά της ΝΔ, ο Γιάννης Βρούτσης σημείωσε: «Ακούω με ενδιαφέρον τα ζητήματα ηθικής. Να είστε προσεκτικοί. Δεν είστε αθώες περιστερές. Δύο μέρες τώρα ανεβαίνουν στο βήμα της Βουλής στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και το πρώτο θέμα είναι τα περί ηθικής ανωτερότητας της Αριστεράς και όλοι οι άλλοι είναι ανήθικοι. Εχετε και παρελθόν και τώρα έχετε ζητήματα ανοικτά και υπαρκτά. Αν θέλετε να ισορροπήσει το σύστημα, να είστε πιο προσεκτικοί. Η ανηθικότητα δεν διατρέχει μια παράταξη. Είναι θέμα ανθρώπων και συμπεριφορών. Ολοι μαζί να σταματήσουμε αυτή τη συμπεριφορά. Η ηθική δεν είναι μονοπώλιο κανενός».

Αμυράς σε ΣΥΡΙΖΑ: Είστε κυβερνώσα εκατομμυριούχος Αριστερά

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς, με αφορμή την υπόθεση του Γιώργου Σταθάκη και το 1 εκατ. ευρώ. Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο, κατά την αρχή της τοποθέτησής του αναρωτήθηκε αν είναι «αριστερός» ένας υπουργός που ξεχνά να δηλώσει την κατοχή ενός εκατομμυρίου ευρώ.

«Είναι αριστερός ο υπουργός που ξέχασε το 1 εκατ. ευρώ;. Δεν είστε κυβέρνηση της Αριστεράς. Είστε η εκατομμυριούχος Αριστερά», είπε, με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να αντιδρούν και τον κ. Αμυρά να συνεχίζει: «Είναι αριστερή πρακτική να πηγαίνεις από την Αθήνα στο Αίγιο με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ; Σας βρωμάει το ΚΤΕΛ; Αυτή είναι η κυβερνώσα εκατομμυριούχος Αριστερά. Ακούστε και μην εξεγείρεστε, δεν σας είδα να εξεγείρεστε με το πολυνομοσχέδιο που κόβει τα προνοιακά επιδόματα αναπήρων».

Λοβέρδος: Κάποια μέλη της κυβέρνησης δεν τα άγγιξε η κρίση

«Δεν μπορεί συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρονται με ποταπό τρόπο σε ανθρώπους και κόμματα που το έχουν παλέψει την περίοδο της κρίσης, η οποία δεν έχει αγγίξει κάποια μέλη της κυβέρνησης, όπως δείχνουν τα πόσχεν έσχες τους», αντέδρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος.

Μαντάς: Η λάσπη πρέπει να σταματήσει εδώ

Απάντηση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Χρήστο Μαντά, που υπογράμμισε ότι «έχουν, ήδη, δοθεί πλήρεις εξηγήσεις και ερμηνείες για το θέμα των πόθεν έσχες». «Δεν χρειάζεται να επαναφέρουμε πράγματα που θα λυθούν και θα απαντηθούν με θεσμικό τρόπο. Η λάσπη πρέπει να σταματήσει εδώ», επεσήμανε ο κ. Μαντάς.

Ονομαστική ψηφοφορία

Σε μια προσπάθεια να ...διαφοροποιηθούν επί συγκεκριμένων άρθρων του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα, Νέα Δημοκρατία, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι κατέθεσαν αίτηση ονομαστικής ψηφοφορίας για συγκεκριμένα άρθρα.

Συγκρκειμένα, η Νέα Δημοκρατία  ζητεί ονομαστική ψηφοφορία επί: του άρθρου 1, για τις συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, του άρθρου 5, για τις ρυθμίσεις των 100 δόσεων, του άρθρου 13, για τις αλλαγές που αφορούν στα ανταποδοτικά τέλη των ΟΤΑ, και του άρθρου 21, το οποίο προβλέπει ότι η ειδική εισφορά των συνταξιούχων της επικουρικής ασφάλισης, η οποία τηρείται σε λογαριασμό του ΑΚΑΓΕ, δε μπορεί να χρησιμοποιείται στο εξής για την κάλυψη ελλειμμάτων των Επικουρικών Ταμείων και του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων.

Νωρίτερα, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι κατέθεσαν από κοινού αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας στα ίδια αυτά άρθρα, καθώς και στο άρθρο 2 που αφορά τα φορολογικά θέματα.

Οπως είναι γνωστό η ψηφοφορία αναμένεται να ξεκινήσει λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Πόλεμος ανακοινώσεων

Η κόντρα όμως συνεχίστηκε και εκτός του Κοινοβουλίου, με τη ΝΔ να υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της πως το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε με πάταγο και ρωτάει ποια είναι η θέση του πρωθυπουργού απέναντι στις παρανομίες και τι προτίθεται να κάνει με τους εμπλεκόμενους υπουργούς. Η απάντηση από το Μέγαρο Μαξίμου ήρθε με ανακοίνωση λίγη ώρα αργότερα, κάνοντας λόγο για «επιθεωρητές Κλουζώ του Γραφείου Τύπου της ΝΔ που δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ του επαναλαμβάνουν τον εαυτό τους».

ΝΔ: Το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε με πάταγο

«Το δήθεν "ηθικό πλεονέκτημα" που ανέμιζε ο ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε με πάταγο», επαναλαμβάνει και σήμερα η ΝΔ, με ανακοίνωσή της, σχετικά με τα «πόθεν έσχες» υπουργών.

«Μετά τον κ. Φλαμπουράρη που ομολόγησε "πρόβλημα" στο δικό του "πόθεν έσχες", χθες μετά την πίεση της ΝΔ εμφανίστηκε αργοπορημένος και ο κ. Σταθάκης να παραδέχεται το δικό του "πρόβλημα"», σημειώνει στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διατυπώνοντας τα ερωτήματα: «Πόσοι και ποιοι άλλοι υπουργοί ή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπόλογοι για ανάλογα ζητήματα; Τι αφορά η κάθε μια από τις σκοτεινές αυτές υποθέσεις; Ποια είναι η θέση του πρωθυπουργού απέναντι στις παρανομίες και τι προτίθεται να κάνει με τους εμπλεκόμενους υπουργούς;».

Και καταλήγει η ανακοίνωση: «Η ΝΔ απαιτεί διαφάνεια εδώ και τώρα. Καμία συγκάλυψη δεν γίνεται ανεκτή. Καμία ανοχή στη διαφθορά και τη διαπλοκή».

Το Μέγαρο Μαξίμου σήκωσε το γάντι, κάνοντας λόγο για «επιθεωρητές Κλουζώ του Γραφείου Τύπου της ΝΔ που δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους και επαναλαμβάνουν τον εαυτό τους».

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Κόλλησε η βελόνα στη Νέα Δημοκρατία, και επαναλαμβάνουν τα ίδια θεσμικά ατοπήματα και μάλιστα κατά λέξη. Δεν φτάνει που τα στελέχη της δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους, οι επιθεωρητές Κλουζώ του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας επαναλαμβάνουν τον εαυτό τους.

Επειδή, εκτός των άλλων, είναι και ανενημέρωτοι, τους πληροφορούμε ότι:

- Οι αντιθεσμικές "διαρροές" πήραν θεσμικές απαντήσεις.

- Η αρμόδια επιτροπή για τον έλεγχο των "πόθεν έσχες" συνεδριάζει την ερχόμενη εβδομάδα.

Σε αυτήν συμμετέχει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νικήτας Κακλαμάνης, τον οποίον προφανώς δεν έχουν ρωτήσει.

Ένα σχόλιο αρμόζει στη Νέα Δημοκρατία, όταν -θεατρινίστικα- κόπτεται για τη διαφθορά: φωνάζει ο κλέφτης, να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News