default-image

Κεγκέρογλου για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση

Κρήτη
Κεγκέρογλου για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρέμβαση για το ασφαλιστικό πραγματοποίησε  ο Γραμματέας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) και Βουλευτής Ηρακλείου, Βασίλης Κεγκέρογλου κατά την ομιλία του στο πολυνομοσχέδιο:

«Η περίφημη ασφαλιστική μεταρρύθμιση που είχε προαναγγείλει, ο Υπουργός Εργασίας κ. Κατρούγκαλος, το «κοινωνικό συμβόλαιο» αποδεικνύει ότι δεν είναι τίποτα άλλο παρά προτάσεις κατεδάφισης της κοινωνικής ασφάλισης. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει προσχωρήσει πλήρως στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο που θα αποτελέσει και Δούρειο Ίππο για το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Μοντέλο.

Η υπογραφή Τσίπρα, να μειωθούν φέτος οι δαπάνες κατά 2,5 δις και ταυτόχρονα να αυξηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές σε όλους και ιδιαίτερα στους νέους επιστήμονες, σε μια κοινωνική ομάδα που αιμορραγεί από την φυγή στο εξωτερικό για την οποία μάλλον έχυνε κροκοδείλια δάκρυα.

Το πολυνομοσχέδιο, δημιουργεί νέα αδιέξοδα, μεγάλη ύφεση και περαιτέρω αποσάθρωση της ελληνικής κοινωνίας και της πραγματικής οικονομίας.

Τα μέτρα αυτά, μας πάνε πολλά χρόνια πίσω. Η προσπάθεια για έξοδο από την κρίση δεν μπορεί να γίνει με νέα υφεσιακά μέτρα, νέα φοροεισπρακτικά μέτρα, με μέτρα μόνο δημοσιονομικής προσαρμογής.

Η δυνατότητα αυτής της χώρας είναι μία, να αξιοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και το ανθρώπινο δυναμικό στο πλαίσιο της αναπτυξιακής και παραγωγικής αναδιάρθρωσης  της χώρας και αυτό δεν περιλαμβάνεται ούτε στη συμφωνία αλλά ούτε στο  συγκεκριμένο νομοσχέδιο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News