Ειδήσεις

Δανέλλης: "Απόλυτη απομόνωση και απαξίωση για τη Χρυσή Αυγή"

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο περιστύλιο της Βουλής, σχετικά με τις απαράδεκτες προκλήσεις της Χρυσής Αυγής, κατά τη χθεσινή απογευματινή συζήτηση επί της αρχής για το πολυνομοσχέδιο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης δήλωσε:

«Το σύνολο του πολιτικού μας συστήματος θα πρέπει να απαντήσει με απόλυτη σαφήνεια και σταθερότητα απέναντι στους τραμπουκισμούς μιας εγκληματικής οργάνωσης. Στο ναό της Δημοκρατίας δε χωρούν ούτε οι τραμπουκισμοί ούτε η βία. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ανοίγουμε διάλογο μαζί τους. Κανενός είδους διάλογο. Η απόλυτη απομόνωση και απαξίωση είναι η μόνη απάντηση που πρέπει να τους δώσουμε».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο βουλευτής Ηρακλείου πρότεινε τον ανασχεδιασμό του Κανονισμού της Βουλής, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τέτοιου είδους φαινόμενα και στο μέλλον, έτσι ώστε να μην κινδυνεύσουμε ξανά να δώσουμε εικόνα τριτοκοσμικού κοινοβουλίου.

Ο Σπύρος Δανέλλης υποστήριξε ότι κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο «είχε υπάρξει έντονο φλερτ μεταξύ Χ.Α. και της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου» υπογραμμίζοντας με νόημα ότι «η τέως πρόεδρος της Βουλής είχε στην προσωπική της πολιτική ατζέντα ένα μελλοντικό της ρόλο, ως η Ελληνίδα Μαρί Λεπέν, με αριστερή βεβαίως μορφή, και ένα ακροατήριο από την ακροαριστερά μέχρι την ακροδεξιά. Ήταν σαφές αυτό το φλερτ και κόστισε και κοστίζει».

Σχόλια