Ειδήσεις

Ταυτόχρονος δημόσιος θηλασμός την 1η Νοέμβρη στο Λασίθι

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, το Παννελήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας διοργανώνει τον 6ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό σε πάνω από 45 πόλεις της Ελλάδας!

Για το Λασίθι τη διοργάνωση έχει αναλάβει και φέτος η "Λασίθι: Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας" (https://www.facebook.com/groups/LASITHITHILASMOS/)

Η Ομάδα του Λασιθίου απευθύνει κάλεσμα την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 11 π.μ. (προσέλευση) σε μια εκδήλωση-γιορτή για το μητρικό θηλασμό!

Όπως αναφέρουν οι διαχειρίστριες της Ομάδας Εθελοντών και Υποστηρικτών Μητρικού Θηλασμού Λασιθίου Μάγδα Γιαλιτάκη (Σητεία) και Ντίνα Αρώνη (Ιεράπετρα), «καθώς ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, τα μωράκια που θα θέλουν να θηλάσουν γύρω στις 12 μ. θα καταμετρηθούν την ίδια ώρα στις συμμετέχουσες πόλεις της χώρας!

Σε αυτή τη γιορτή μας δίνεται η αφορμή μητέρες-μέλη των ομάδων του Δικτύου μας να ευαισθητοποιήσουν, να αφυπνίσουν και να υποστηρίξουν τις νέες μητέρες και την ελληνική κοινωνία γενικότερα για το μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μία ομιλία, αλλά εμπράκτως, ως εικόνα και παρουσία, "από μητέρα προς μητέρα". Στόχος μας είναι η Ελλάδα να αποτελέσει μια χώρα υποστηρικτική και φιλική προς το θηλασμό, που θα αγκαλιάζει και θα στηρίζει τη νέα μητέρα όσο εκείνη θα μαθαίνει την τέχνη του θηλασμού.

Σας περιμένουμε λοιπόν και φέτος, θηλάζουσες ή μη, μέλλουσες μητέρες, μητέρες πρώην θηλάζουσες, μπαμπάδες, γιαγιάδες, φίλους και λοιπούς συγγενείς, όλους εσάς που στηρίζετε το μητρικό θηλασμό και θέλετε να ενημερωθείτε, να γιορτάσουμε μαζί την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού.

Στο Λασίθι θα πραγματοποιηθούν δύο εκδηλώσεις: Στη Σητεία θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της πόλης και στην Ιεράπετρα στην αίθουσα "Μαρία Λιουδάκη".

Θα μοιραστεί ενημερωτικό υλικό, θα γίνουν συζητήσεις και θα γνωριστούμε από κοντά!».

Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού

To 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο εορτασμός της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια Συμμαχία για Δράση στο Θηλασμό), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1-7 Αυγούστου. Στην Ελλάδα, η εβδομάδα αυτή εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου και φέτος ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) ενώνει τις δυνάμεις του με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO) να εξαπλωθεί το μήνυμα "Θηλασμός και εργασία: ΜΠΟΡΕΙ να δουλέψει".

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση στη Σητεία θα βρείτε πατώντας εδώ

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση στην Ιεράπετρα θα βρείτε πατώντας εδώ

Δείτε τα σημεία συνάντησης και στις 45 πόλεις εδώ

Σχόλια