Ειδήσεις

Ν. Μανιός: "Δεν μπήκα στην αίθουσα για να δείρω τον Λαγό"

«Εγώ δε θα έφευγα από τη Βουλή, η θητεία και η παιδεία μου στην Αριστερά είναι, ότι με τον φασισμό, όταν έρχεσαι σε αντιπαράθεση, δε φεύγεις, κάθεσαι εκεί και διεκδικείς με νόμιμους τρόπους, υπάρχουν κανόνες στη Βουλή, με τους οποίους επιβάλλεται η τάξη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός, αναφορικά για το χθεσινό επεισόδιο, που έγινε στη Βουλή με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Όπως δήλωσε στο "Πρακτορείο 104,9" ο κ. Μανιός «Εγώ δε μπήκα στην αίθουσα, για να δείρω τον Λαγό, που είναι μία "ντουλάπα" 150 κιλά, εγώ μπήκα, για να του πω να μη φωνάζει, διότι δεν τον φοβόμαστε, ή να φύγει έξω, αν δεν μπορεί να ελέγξει τα νεύρα του».

Συμπληρώνοντας ο κ. Μανιός, «αν κάθε φορά, που γίνεται κριτική στην Χρυσή Αυγή, αυτοί θα φωνάζουν και εμείς θα φεύγουμε, κάθε φορά που φωνάζει και βρίζει ο Λαγός, θα βγαίνουμε εμείς έξω και θα παίζει το θέατρο, ότι επιβάλλεται στη Βουλή και θα δείχνει στο λαό ότι καθαρίζει και ξεβρωμίζει τους κακούς βουλευτές;»

Συνεχίζοντας, «αυτή είναι μια στάση, που κατά τη γνώμη μου πρέπει να έχει η Αριστερά», μια στάση που «είναι διατυπωμένη από φιλοσόφους και μαρξιστές, ότι ο καπιταλισμός στις κρίσεις έχει δυο όπλα, τον φασισμό και τον πόλεμο», ενώ παράλληλα εκτίμησε πως η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές «έβαλε φρένο και κράτησε την Χρυσή Αυγή σε αυτά τα ποσοστά», τα οποία διευκρίνισε ότι δε θεωρεί "χαμηλά".

Ο κ.Μανιός, πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής υπογράμμισε ωστόσο, πως ο ΣΥΡΙΖΑ δε μπορεί μόνος του να βάλει φρένο στην κρίση, αλλά θα το βάλει μαζί με τις κοινωνικές δυνάμεις, που θα τον στηρίξουν στα δύσκολα, που περνάμε τώρα και ψηφίζουμε σήμερα.

«Ο λαός άκουσε σε όλους τους τόνους, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το χειρότερο μνημόνιο. αλλά έδωσε μια ακόμη ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει κοινωνικό έργο, που αν δεν το κάνει, θα χάσει και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ελληνική κοινωνία», είπε ο κ.Μανιός και προσδιόρισε ότι τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας, θα φανούν σε "έξι μήνες".

Σχόλια