Ειδήσεις

Ομιλία του Ολάντ στην ελληνική Βουλή την άλλη Παρασκευή

Σε ειδική συνεδρίαση στην ελληνική Βουλή θα μιλήσει την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, στις 12:00, ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στην Αθήνα, ενώ παράλληλα για την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου θα τηρηθεί από την ελληνική Βουλή το πρωτόκολλο που τηρείται σε όλες τις επίσημες επισκέψεις ξένων ηγετών.

Παρά το ότι δεν έχει γίνει ακόμη επίσημη ανακοίνωση, όπως αναφέρει η iefimerida.gr, ο Γάλλος πρόεδρος αναμένεται να απευθυνθεί στην Ολομέλεια, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, των αρχηγών των κομμάτων και των μελών της εθνικής αντιπροσωπείας.

Η επίσκεψη του κ. Ολάντ έχει κινητοποιήσει τις υπηρεσίες της Βουλής, ενώ σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές μεγάλο ενδιαφέρον έχουν επιδείξει γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Το πρόγραμμα του Γάλλου προέδρου

Όπως έγινε γνωστό από το Μέγαρο των Ηλυσίων, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 22 και την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου επίσκεψη στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα εκφωνήσει ομιλία στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ο πρόεδρος Ολάντ θα φτάσει στην Αθήνα την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου και πρόκειται να δειπνήσει με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου ο Γάλλος πρόεδρος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και θα εκφωνήσει ομιλία στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Στις 22 Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος Ολάντ είχε χαιρετίσει την επανεκλογή του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος, όπως δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, "υπερασπίστηκε με θάρρος τις θέσεις του και κυρίως την συμφωνία που συνήφθη στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 13ης Ιουλίου", η οποία επέτρεψε την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και ένα νέο σχέδιο βοήθειας.

Ο Ολάντ είχε αναγγείλει την επίσκεψή του στην Ελλάδα ήδη στο συγχαρητήριο τηλεγράφημά του προς τον Έλληνα πρωθυπουργό μετά τη νίκη του στις βουλευτικές εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου. Χαρακτηρίζοντας τη νίκη αυτή ένα "σημαντικό μήνυμα για την ευρωπαϊκή αριστερά", ο Γάλλος πρόεδρος ανέφερε ότι θα μεταβεί στην Αθήνα "εντός των προσεχών εβδομάδων".

Σχόλια