Ειδήσεις

Αναβλήθηκε η δίκη Σειραγάκη στο Εφετείο Πειραιά

Αναβλήθηκε, χωρίς να οριστεί νέα δικάσιμος, η δίκη σε δεύτερο βαθμό του προπονητή Νίκου Σειραγάκη από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πειραιά, ο οποίος την 1η Δεκεμβρίου του 2011 συνελήφθη επ' αυτοφώρω να ασελγεί σε βάρος δύο ανήλικων παιδιών και καταδικάστηκε, δύο χρόνια αργότερα, με ποινή κάθειρξης 401 ετών.

Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε στο Εφετείο και υπέβαλε αίτημα αναβολής, επικαλούμενος ασθένεια του συνηγόρου του, προσκομίζοντας τα απαραίτητα έγγραφα. Το αίτημά του έγινε δεκτό.

Ο Ν. Σειραγάκης είχε καταθέσει έφεση για την πρωτόδικη απόφαση με την οποία είχε καταδικαστεί για τις πράξεις του σε βάρος 36 παιδιών, ενώ είχε κριθεί αθώος για τις κατηγορίες που αφορούσαν 17 ανήλικους, αλλά και για την κατοχή του υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Υπενθυμίζεται ότι το Μάιο του 2013, μετά από μία μαραθώνια διαδικασία, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά επέβαλε στον πρώην προπονητή ποινή κάθειρξης 401 ετών, αλλά κατά συγχώνευση γίνονται 220, από τα οποία θα εκτίσει τα 25. Ομόφωνα το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του κατηγορούμενου για χορήγηση του ελαφρυντικού για μειωμένο καταλογισμό, ενώ απέρριψε και το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Αντώνης Νομικός

Σχόλια