Ειδήσεις

Απόψε η ονομαστική ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα

Απόψε τα μεσάνυχτα θα γίνει η διεξαγωγή της ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα μέτρα του τρίτου μνημονίου που είναι απαραίτητα προκειμένου να «ξεκλειδώσει» δόση ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα.

Ομόφωνα η Ολομέλεια της Βουλής, μετά από σχετική πρόταση του προεδρεύοντος του Σώματος Νικήτα Κακλαμάνη, αποφάσισε να διεξαχθούν οι ονομαστικές ψηφοφορίες, τόσο επί της αρχής που έχει ήδη ζητήσει από χθες το ΚΚΕ, όσο και επί ορισμένων άρθρων του νομοσχεδίου για προαπαιτούμενα, που αναμένεται να καταθέσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως αναφέρει και η Ημερησία.

Όπως τονίστηκε από τον κ. Κακλαμάνη, με αυτόν τον τρόπο θα δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερους βουλευτές να τοποθετηθούν επί του νομοσχεδίου, καθώς από τη λίστα όσων έχουν εγγραφεί για να πάρουν το λόγο, απομένουν περισσότεροι από 90 βουλευτές.

Συμφωνήθηκε ακόμα, η συζήτηση επί των άρθρων να ξεκινήσει στις 2 το μεσημέρι και να ολοκληρωθεί στις 12 τα μεσάνυχτα.

Το νομοσχέδιο εισήχθη χθες στην Ολομέλεια της Βουλής, έχοντας γίνει δεκτό στις Επιτροπές κατά πλειοψηφία επί της αρχής, των άρθρων και στο σύνολό του.

Σχόλια