default-image

140.000 ευρώ για τα όμβρια στο Χόνδρο

Κρήτη
140.000 ευρώ για τα όμβρια στο Χόνδρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκινά το έργο κατασκευής όμβριων και τεχνικών στην Τοπική Κοινότητα Χόνδρου με προϋπολογισμό 139.700 ευρώ, τη σύμβαση υλοποίησης του οποίου υπέγραψε ο δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

Το έργο αφορά στην κατασκευή δικτύων οµβρίων υδάτων στους οικισμούς Χόνδρου και τον οικισμό Περβόλας της Τοπικής Κοινότητας Χόνδρου Δήμου Βιάννου. Τα δίκτυα κατασκευάζονται µε προκατασκευασμένους τσιµεντοσωλήνες αποχέτευσης κλάσεως αντοχής 120 κατά ΕΛΟΤ ΕΝ 1916, ονομαστικής διαμέτρου D1000 mm. Το δίκτυο οµβρίων, που θα κατασκευαστεί στον οικισμό Χόνδρου, έχει µήκος 174,00 μ., και το δίκτυο που θα κατασκευαστεί στον οικισμό Περβόλα έχει µήκος 150 μ., δηλαδή το συνολικό µήκος δικτύων οµβρίων που θα κατασκευαστούν είναι 324 μ.

Ο δήμαρχος Βιάννου σε δήλωσή του ανάφερε:

«Άλλο ένα σημαντικό έργο για την περιοχή του Χόνδρου, που αφορά στη διευθέτηση των όμβριων υδάτων, υλοποιείται άμεσα με βάση την υπογραφή της σημερινής σύμβασης.

Η αναγκαία αυτή παρέμβαση θα δώσει λύση στο πρόβλημα των όμβριων που ταλαιπωρούσε επί χρόνια τους κατοίκους των οικισμών, που κάθε χειμώνα βρίσκονταν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να πλημυρίσουν οι κατοικίες τους.

Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον περιφερειάρχη Κρήτης, που για άλλη μια φορά ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί η παραπάνω παρέμβαση, αλλά και για την άριστη συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Βιάννου».

Το έργο κατασκευής όμβριων και τεχνικών στην Τοπική Κοινότητα Χόνδρου χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης.

Παρόντες κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Ψυλλάκης και Νικήτας Γιαμαλάκης, καθώς και η επιβλέπουσα μηχανικός Νίκη Μπουζουνιεράκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News