Ειδήσεις

750.000 € σε έργα συντήρησης του βόρειου δικτύου Ηρακλείου

Μέσα στη δύσκολη οικονομικά συγκυρία, όπως έγινε γνωστό, εξασφαλίστηκαν πόροι από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για έργα στο βόρειο οδικό δίκτυο του νομού Ηρακλείου με ορίζοντα υλοποίησης τον ένα χρόνο. Πρόκειται για έργα υποδομής όπως αντιπλημμυρικά και συντήρηση του οδικού δικτύου στο βόρειο τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου που θα εκτελεστούν το επόμενο διάστημα.

Για την εκτέλεση των έργων, ύψους 750.000 ευρώ, υπεγράφη σήμερα στην Περιφέρεια η σχετική σύμβαση από τον περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργου Πιτσούλη, του εκπροσώπου της κατασκευαστικής εταιρείας "ΛΙΜΕΝΙΚΗ Α.Ε." Αντώνη Ορφανάκη, και του διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΕ Ηρακλείου Μανόλη Φακουκάκη.  

Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, «παρά τη δυσκολία της εποχής λόγω της οικονομικής κρίσης, εξασφαλίσαμε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων χρηματοδότηση για έργα συντήρησης του οδικού δικτύου Ηρακλείου. Είναι η τρίτη σύμβαση που υπογράφουμε σήμερα με έργα συντήρησης-αναβάθμισης της οδικής ασφάλειας. Οι ανάγκες μας βεβαίως δεν καλύπτονται αλλά συνεχώς διεκδικούμε και άλλες χρηματοδοτήσεις».

Η χρηματοδότηση του έργου εξασφαλίστηκε από την Περιφέρεια Κρήτης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, αφορά το βόρειο οδικό τμήμα της ΠΕ Ηρακλείου και οι εργασίες που θα εκτελεστούν είναι: αποκατάσταση επιφανειακών φθορών, καθαρισμός της οδού (υφιστάμενων τάφρων, ερεισμάτων και τεχνικών), ανανέωση των διαγραμμίσεων, απομάκρυνση ξένων σωμάτων (π.χ. φερτών υλικών), ασφαλτόστρωση και οδοστρωσία, τοποθέτηση/αντικατάσταση σημάτων, κατασκευή νέων επενδεδυμένων τάφρων, μικρές επεμβάσεις εξυγίανσης οδοστρώματος με τοποθέτηση σκύρων και στραγγιστηρίων όπου υπάρχουν καθιζήσεις, συντήρηση δικτύου ηλεκτροφωτισμού, αντικατάσταση κατεστραμμένων στηθαίων ασφαλείας και σημάτων, τοποθέτηση νέων στηθαίων ασφαλείας όπου απαιτείται, κοπή δέντρων και κλαδιών για την εξασφάλιση ορατότητας κ.λπ.

Επίσης προβλέπονται προγραμματισμένες επεμβάσεις προληπτικής συντήρησης σε θέσεις που έχουν εμφανιστεί φθορές σε αρχικό στάδιο όσο και έκτακτες επεμβάσεις διορθωτικής συντήρησης σε θέσεις όπου θα εμφανιστεί επείγουσα ανάγκη συντήρησης του οδοστρώματος (π.χ. μετά από έντονα καιρικά φαινόμενα κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου). Η προθεσμία για την περάτωση του συνόλου των εργασιών του έργου ορίζεται σε 365 ημερολογιακές ημέρες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Σχόλια