default-image

Σεμινάριο για τη διαχείριση συγκρούσεων στο Ηράκλειο

Κρήτη
Σεμινάριο για τη διαχείριση συγκρούσεων στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα νέο, ενδιαφέρον σεμινάριο για τη "Διαχείριση συγκρούσεων και δύσκολων περιστατικών", διάρκειας 10 ωρών, διοργανώνει το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου από την Τρίτη 20/10 έως και την Πέμπτη 22/10 από τις 17:00 έως τις 21:00.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους και όσες συμμετέχουν ή ασχολούνται με ομάδες (ενδεικτικά: στελέχη επιχειρήσεων, εκπαιδευτές, εκπαιδευτικοί, κοινωνικοί λειτουργοί, σύμβουλοι επαγγελματικού προσανατολισμού κ.ά.) και επιθυμούν να αναπτύξουν δεξιότητες διαχείρισης κρίσεων, δύσκολων περιστατικών και διαπραγματεύσεων.

Βασικοί στόχοι του σεμιναρίου (http://www.katartisi.gr/seminars/seminars/264-diaxeirisi-sugkrousewn-irakleio-2015) είναι οι συμμετέχοντες να:

• να κατανοούν τις διαφορές στις στρατηγικές διαχείρισης συγκρούσεων,

• να υιοθετούν πνεύμα ενεργητικότητας, επιδιώκοντας τα αμοιβαία οφέλη σε καταστάσεις διαφορών και

• να αντιμετωπίζουν με επιτυχία "χαρακτήρες" με δύσκολη στάση και συμπεριφορά.

Ενότητες σεμιναρίου:

• Εισαγωγή / Βασικά σημεία, Ορίζοντας τη Σύγκρουση

• Στρατηγικές Διαχείρισης Συγκρούσεων, Στάδια Διαχείρισης Συγκρούσεων

• Μορφές & Τύποι Διαπραγμάτευσης

• Θέσεις & Συμφέροντα

• Πώς προσεγγίζω τη Ζώνη Πιθανής Συμφωνίας, Πώς φτάνω στο "Ναι"

• Σχέδιο προσωπικής ανάπτυξης

Εισηγητής του σεμιναρίου θα είναι ο Μάνος Παυλάκης, σύμβουλος Εκπαίδευσης & Ανάπτυξης Ανθρώπινων Πόρων και εκπαιδευτής Εκπαιδευτών. Έχει πολυετή εμπειρία στην εκπαίδευση στελεχών με ειδίκευση σε θέματα επικοινωνίας, διαχείρισης συγκρούσεων και συναισθηματικής νοημοσύνης στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα. Συμμετείχε στην ομάδα εργασίας που εκπόνησε για λογαριασμό του ΣΕΒ μελέτη για την ανάπτυξη των Οριζόντιων Ικανοτήτων το 2014. Είναι ο δημιουργός του εκπαιδευτικού υλικού για το πρόγραμμα "Youreca", το οποίο έλαβε Βραβείο Ποιότητας και Αριστείας της Unesco, ενώ έχει διακριθεί για την εθελοντική του δράση, λαμβάνοντας, ως πρόεδρος του ΜΚΟ Youthnet Hellas, το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2013.

Το κόστος του προγράμματος είναι 90€ ανά συμμετοχή.

Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στο Κ.Ε.Κ. του Επιμελητηρίου Ηρακλείου (Κορωναίου 9, τηλ/νο 2810-247035 & 302730, κ. Λεονταράκης Κυριάκος, email: [email protected]).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News