default-image

Χωρίς καθηγητές το Γυμνάσιο της Βιάννου

Κρήτη
Χωρίς καθηγητές το Γυμνάσιο της Βιάννου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα μήνα μετά το άνοιγμα των σχολείων, τα "κενά" παραμένουν στο Γυμνάσιο Βιάννου. Οι μαθητές, αντί να προχωρούν κανονικά στην ύλη τους, κάνουν διάλειμμα σε βασικά μαθήματα, μιας και δεν υπάρχουν καθηγητές. Οι διαμαρτυρίες τους, αλλά και των γονιών τους έφτασαν μέχρι το δήμαρχο κ. Παύλο Μπαριτάκη, ο οποίος και έστειλε σχετικό έγγραφο τόσο στην Περιφερειακή Εκπαίδευση Κρήτης, όσο και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ηρακλείου.

Στο ζήτημα αναφέρεται και ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον υπουργό Παιδείας.

«Απαιτούμε, πλέον, ένα μήνα μετά το άνοιγμα του σχολείου, να καλυφθούν τα κενά. Είναι σημαντικές οι ελλείψεις που υπάρχουν στο Γυμνάσιο της Βιάννου», ανέφερε μιλώντας στη "Νέα Κρήτη" ο δήμαρχος κ. Παύλος Μπαριτάκης.

Όσον αφορά στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα, ο κ. Μπαριτάκης τόνισε πως σε βασικά μαθήματα, όπως στη Φυσικοχημεία, πρέπει να καλυφθούν 10 ώρες και άλλες τόσες ώρες στη Βιολογία, στα Φιλολογικά 4 ώρες, στα Αγγλικά 10 ώρες και στην Τεχνολογία 6 ώρες. Παράλληλα σημείωσε πως διαμαρτυρήθηκαν γονείς και παιδιά, που θέλουν να βγάλουν την ύλη τους κανονικά και όχι να κάνουν διάλειμμα όταν έχουν μαθήματα όπως τα παραπάνω. Μάλιστα, πολλά παιδιά θέλουν να ακολουθήσουν θετική κατεύθυνση.

Ο κ. Μπαριτάκης μίλησε και με τη διευθύντρια του σχολείου, ενώ χθες έστειλε σχετικό έγγραφο τόσο στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ηρακλείου, όσο και στη Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κρήτης.

Παρέμβαση Αυγενάκη

Στις ελλείψεις και στα κενά που παρατηρούνται στο Γυμνάσιο Βιάννου και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή λειτουργία του σχολείου και στην επαρκή εκπαίδευση των μαθητών αναφέρεται ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νίκο Φίλη.

Όπως επισημαίνεται στην αναφορά που κατέθεσε ο κ. Λ. Αυγενάκης, «συγκεκριμένα, στο Γυμνάσιο Βιάννου δεν υπάρχουν εκπαιδευτικοί για τα μαθήματα Χημείας, Βιολογίας, Αγγλικών, Τεχνολογίας, ενώ υπολείπονται και τέσσερις ώρες εβδομαδιαίως για την κάλυψη των μαθημάτων της Φιλολογίας. Η εκπαίδευση δεν είναι πολυτέλεια, είναι υποχρέωση της Πολιτείας, που οφείλει να παρέχει στα παιδιά όλων των πολιτών. Η Βιάννος είναι μαρτυρικός τόπος και το Γυμνάσιό της ιστορικό, που έχει "παράξει" επιστήμονες που κοσμούν τον τόπο μας σε όλη την υφήλιο.

Για να συνεχιστεί αυτή η παράδοση, οφείλετε άμεσα να προχωρήσετε στην κάλυψη με εκπαιδευτικούς όλων των κενών που υπάρχουν χωρίς καθυστερήσεις».

Ο κ. Αυγενάκης τονίζει ότι «το υπουργείο Παιδείας, σε αντίθεση με τη μέχρι τώρα στάση του, οφείλει να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα και να επιλύσει άμεσα το πρόβλημα με τρόπο αποτελεσματικό. Με θεωρίες και "αριστερά ευχολόγια" δε λύνονται τα προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης».

Ιωάννα Βλαχάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News