default-image

Στην Αθήνα για χρονίζοντα θέματα του Δήμου ο Αντ. Ζερβός

Κρήτη
Στην Αθήνα για χρονίζοντα θέματα του Δήμου ο Αντ. Ζερβός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σειρά επαφών με υπηρεσιακούς παράγοντες για ζητήματα που χρονίζουν θα έχει αύριο στην Αθήνα ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός.

Όπως ο ίδιος έκανε γνωστό, αν και τα ζητήματα αυτά απασχόλησαν τη δημοτική Αρχή, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, ωστόσο λόγω των διαρκών αλλαγών σε πολιτικό επίπεδο δεν έχει καταστεί δυνατή η δρομολόγησή τους.

Δημόσια κτίρια

Ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου αναμένεται να επισκεφθεί αύριο το δ/ντα σύμβουλο της ΕΤΑΔ, κ. Τερζάκη, προκειμένου να συζητήσει μαζί του το θέμα της ταχύτερης προώθησης για την παραχώρηση των κτιρίων όπου μέχρι πρότινος στεγαζόταν το Φρουραρχείο και ο ΕΟΜΜΕΧ.

Ιδιαίτερα μάλιστα για το τελευταίο κτίριο, υπάρχει προγραμματισμός να διατεθεί, εφόσον υπάρξει ανάγκη, ως χώρος εκπαίδευσης της ΑΣΤΕΚ.

Αναφορικά με το Φρουραρχείο, ο Δήμος προτίθεται να στεγάσει στο ισόγειο του κτιρίου το Λιμενικό Ταμείο, και να διαθέσει πιθανότατα τους υφιστάμενους χώρους του σε πολιτιστικούς συλλόγους (π.χ. Περιηγητική Λέσχη, παράρτημα Εθνικής Αντίστασης κ.ά.), με στόχο τη διατήρηση και ενδυνάμωση των σχημάτων αυτών καθώς τη διαφύλαξη των αρχείων τους.

Συναντήσεις με γ.γ. υπουργείων

Σύμφωνα με την ενημέρωση που υπήρξε, ο κ. Ζερβός αναμένεται επίσης να συναντηθεί με το γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου από κοινού να εξετάσουν το ζήτημα που έχει προκύψει με την αποκατάσταση της Αμμουδάρας, καθώς και την άρνηση της περιφερειακής υπηρεσίας που εδρεύει στο Ηράκλειο για την έγκριση της σχετικής διαδικασίας που ήδη έχει κατατεθεί.

Επιπλέον ο δήμαρχος θα συναντηθεί με τη γ.γ. του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προκειμένου να πληροφορηθεί για τη δρομολόγηση του φακέλου αναφορικά με το δρόμο Καλό Χωριό-Φρουζή.

Εταιρεία Ακινήτων ΟΤΕ

Αναφερόμενος στη συνάντηση που θα έχει με εκπροσώπους της εταιρείας ακινήτων του ΟΤΕ, ο κ. Ζερβός τόνισε ότι μέλημα της δημοτικής Αρχής είναι η προώθηση της διαδικασίας ενοικίασης του συγκεκριμένου χώρου, για τη μεταφορά  των δημοτικών υπηρεσιών, με στόχο την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της πόλης.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι και στον ιδιωτικό τομέα διαπιστώνεται δυστοκία ιδιαίτερα σε ζητήματα που σχετίζονται με τη λήψη αποφάσεων, δεδομένου ότι το σχετικό αίτημα παραχώρησης έχει κατατεθεί από το Δήμο τον προηγούμενο Νοέμβριο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι επιχειρείται η επιλογή του συγκεκριμένου κτιρίου, γιατί πρόκειται για ένα κτίριο γραφείων που δε χρειάζεται διαμορφώσεις. Διαθέτει, δε, 2,5 στρέμματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη στάθμευση αυτοκινήτων, ενώ έχει εγκεκριμένο κυκλοφοριακό κόμβο που αναμένεται να δώσει τη δυνατότητα αποσυμφόρησης της πόλης από την κυκλοφορία που δημιουργείται λόγω της ανάγκης των πολιτών να προσέρχονται για την εξυπηρέτησή τους στις δημόσιες υπηρεσίες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News