Ειδήσεις

Ψηφίσματα Δήμων Αγ. Νικολάου και Οροπεδίου για τον Ιεράρχη

Με την αναγγελία της κοίμησης του Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου τα Δημοτικά Συμβούλια Αγίου Νικολάου και Οροπεδίου Λασιθίου συνήλθαν εκτάκτως και εξέδωσαν ψηφίσματα, με τα οποία εκτός από την έκφραση συλλυπητηρίων αναγγέλλουν και κήρυξη τριήμερου πένθους.

Αναλυτικά, «το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου συνήλθε εκτάκτως σήμερα 15 Οκτωβρίου 2015 σε συνεδρίαση, μετά τη θλιβερή αναγγελία της εκδημίας του Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κυρού Νεκταρίου και καταθέτει τον ειλικρινή σεβασμό και την απεριόριστη εκτίμησή του στο πρόσωπο του εκλιπόντος. Αποχαιρετά έναν άνθρωπο που τον διέκρινε η εντιμότητα το ήθος, η ευγένεια και το αγωνιστικό πνεύμα.

Με την αξιοπρεπή και συνεπή προσωπική του διαδρομή άφησε το δικό του στίγμα προσφοράς στην κοινωνία και κέρδισε το σεβασμό.

Με ήθος, σύνεση και πίστη στις παραδόσεις της Ορθοδοξίας, εργάστηκε με ζήλο για την προβολή και επίλυση των προβλημάτων του Λαού και της Εκκλησίας.

Αφιέρωσε την ψυχή, το πνεύμα και όλες τις σωματικές του δυνάμεις στο Ποίμνιό Του, στην υπηρεσία του Θεού και της Εκκλησίας».

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου «εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατό του, συμμετέχοντας στο καθολικό βαρύτατο πένθος της Εκκλησίας μας και αφού τήρησε ενός λεπτού σιγή ψηφίζει:

1. Εκφράζει τη μεγάλη συγκίνησή του και διερμηνεύει τη συγκίνηση όλων των δημοτών του Δήμου Αγίου Νικολάου για την εκδημία εις Κύριον του Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου Κυρού Νεκταρίου, ο οποίος, με τη γεμάτη από αρετές ψυχή του, τον πύρινο λόγο του και την αταλάντευτη προσήλωσή του στα δόγματα της Ορθοδοξίας, υπηρέτησε τον τόπο και τους συνανθρώπους του με απαράμιλλη και θεόπνευστη αγάπη.

2. Κηρύσσει τριήμερο πένθος του Δήμου.

3. Να αναρτηθεί κατά το ίδιο χρονικό διάστημα μεσίστια η σημαία στο Δημαρχιακό Μέγαρο και σε όλα τα καταστήματα των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Αγίου Νικολάου.

4. Να παρακολουθήσει σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο την εξόδιο ακολουθία.

5. Να δημοσιευτεί το παρόν στον Τοπικό Τύπο.

6. Ορίζει την ημέρα της εξοδίου ακολουθίας ως γενική αργία.

7. Να αποσταλεί το παρόν ψήφισμα στην Ιερά Μητρόπολη Πέτρας».

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Οροπεδίου

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Οροπεδίου συνήλθε σήμερα Πέμπτη 15-10-2015 και ώρα 7 μ.μ. στο άκουσμα του θανάτου του Μακαριστού Μητροπολίτη Πέτρας & Χερρονήσου κ.κ. Νεκτάριου και αφού άκουσε την εισήγηση του δημάρχου κ. Ιωάννη Στεφανάκη και τις τοποθετήσεις των μελών του Σώματος για την υψηλή προσφορά του εκλιπόντος προς το Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου ψηφίζει ομόφωνα:

1. Να παραστεί ο δήμαρχος και οι αιρετοί στην κηδεία του.

2. Να εκφραστούν τα συλλυπητήρια του Σώματος προς την Εκκλησία της Κρήτης και τους οικείους του.

3. Να αναρτηθεί μεσίστια επί τριημέρου η σημαία του Δημοτικού Καταστήματος.

4. Να παραστεί ο δήμαρχος στην υποδοχή του σκηνώματος του Μακαριστού Μητροπολίτη Πέτρας & Χερρονήσου κ.κ. Νεκτάριου στις 15/10/2015 και ώρα 9 μ.μ.».

Σχόλια