Ειδήσεις

Ο Σεραφείμ Τσόκας για την κοίμηση του Μητροπολίτη Νεκτάριου

Τα συλλυπητήριά του για την εκδημία του Μητροπολίτη Νεκτάριου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Εκκλησία Κρήτης, την Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου και τους οικείους του εκφράζει με επιστολή του το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην περιφερειάρχης Κρήτης Σεραφείμ Τσόκας, τονίζοντας ότι πολυσχιδής δράση και το έργο του ιεράρχη σφράγισαν την τοπική Εκκλησία.

Ολόκληρη η συλλυπητήρια επιστολή:

«Με ειλικρινή θλίψη πληροφορήθηκα την εις Κύριο εκδημία του μακαριστού μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου Νεκτάριου, μιας εξέχουσας μορφής της Ορθοδοξίας και της Κρήτης.

Η ποιμαντορία του το πολύπλευρο έργο Του και η πολυσχιδής δράση Του σφράγισαν την Τοπική Εκκλησία καθώς ο κυρός Νεκτάριος ήταν ο ποιμενάρχης της και ο πατέρας, ο συμπαραστάτης και ο ιερωμένος που ενέπνεε σεβασμό αποτελώντας για το ποίμνιό του τον ουσιαστικό κρίκο της γήινης αλυσίδας με τα Θεία.

Είχα την χαρά και την τιμή όχι μόνο να τον γνωρίσω αλλά και συνεργαστώ μαζί του και ενθυμούμαι ότι προτεραιότητά του ήταν ο άνθρωπος και η προσφορά, ενώ η αποφασιστικότητα Του, η διορατικότητα και το σθένος Του αποτελούν αδιάλειπτη παρακαταθήκη προς όλους μας.

Στο σεπτό Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Εκκλησία Κρήτης, την Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου και τους οικείους του απευθύνω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια για την εκδημία του».

Σχόλια