default-image

Αφιέρωμα στη μνήμη του Μητροπολίτη Νεκταρίου

Κρήτη
Αφιέρωμα στη μνήμη του Μητροπολίτη Νεκταρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο αοίδιμος Μακαριστός Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου Νεκτάριος, που το πρωί της 15ης Οκτωβρίου εκοιμήθη, υπήρξε μία εξέχουσα προσωπικότητα της εκκλησιαστικής ζωής της Κρήτης, αλλά ταυτόχρονα μία πολυσχιδής προσωπικότητα της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής του νησιού.

Υπήρξε από τις λόγιες φυσιογνωμίες της Ιεραρχίας, αλλά με έργο και προσφορά σε κάθε δραστηριότητα του νησιού, με ιδιαίτερο τόνο και παρεμβάσεις στα δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης.

Υπήρξε Μητροπολίτης με λόγο και δράσεις «χρυσοστομικό», με άποψη για τα δρώμενα στη χώρα και ανυποχώρητος σε αξίες της διαχρονικότητας του Ελληνισμού.

Το portal neakriti.gr ως ελάχιστο φόρο τιμής σε μία από τις σπάνιες εκκλησιαστικές προσωπικότητες του νησιού μας παραθέτει τη συνέντευξή του την Πρωτοχρονιά του 2012 στην "ΚΡΗΤΗ TV" και το δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη, η οποία, αν και σχεδόν τέσσερα χρόνια πριν, ξεδιπλώνει άγνωστες αλλά και γνωστές πτυχές του εκλιπόντα Νεκταρίου.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_2cmpjevr/
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News