Ειδήσεις

Κεφαλογιάννης: Για την Αγιά Σοφιά εγκαλεί η Ε.Ε. την Τουρκία

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ε.Ε.-Τουρκίας, με σειρά ερωτήσεων του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει καταδείξει την άρνηση της Τουρκίας - μίας υπό ένταξη στην ΕΕ χώρας - να κατανοήσει και να συμμορφωθεί με τις Αρχές και τις Αξίες της Ευρώπης.

Με τις ερωτήσεις του αυτές ο Μανώλης Κεφαλογιάννης έχει τονίσει τόσο την προκλητικότητα της Τουρκίας απέναντι σε κράτη-μέλη, όσο και τη σημαντική της υστέρηση σε ζητήματα θεμελιωδών δικαιωμάτων, όπως θρησκευτικών ελευθεριών και δικαιοσύνης.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τις απαντήσεις της εγκαλεί την Τουρκία για την εν γένει στάση της και εκφράζει τη σοβαρότατη ανησυχία της, όπως αναφέρει ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ε.Ε.-Τουρκίας.

Την καλεί να αποφύγει κάθε είδους απειλή ή ενέργεια στρεφόμενη κατά κράτους-μέλους. Παράλληλα, τονίζει ότι παρακολουθεί στενά τις συνεχιζόμενες προκλήσεις και θα αναφερθεί εκτενώς στην Τακτική Έκθεση Προόδου για την Τουρκία το φθινόπωρο.

Σχόλια