Ειδήσεις

Σταθάκης για το "πόθεν έσχες": Δεν απέκρυψα κανένα στοιχείο

Μετά από τέσσερα 24ωρα και ενώ ο θόρυβος για το ένα εκατομμύριο ευρώ αδήλωτο σε "πόθεν έσχες" υπουργού δε λέει να κοπάσει, ο υπουργός Οικονομίας και Χανιώτης βουλευτής Γιώργος Σταθάκης λύνει τη σιωπή του και με δήλωσή του διευκρινίζει ότι στην περίπτωσή του δεν υφίσταται κανένα θέμα επί της ουσίας.

Ολόκληρη η δήλωση του Γιώργου Σταθάκη:

«Ο νόμος απαγορεύει τη δημόσια συζήτηση επί του περιεχομένου των δηλώσεων "πόθεν έσχες", για τις οποίες δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Για το λόγο αυτό και ενώ τα ΜΜΕ συζητούν το θέμα, επέλεξα να παραμείνω σιωπηλός. Κρίνω, όμως, σκόπιμο να δηλώσω τα εξής:

Τον Ιούνιο του 2012 εκλέχθηκα βουλευτής και υπέβαλα δήλωση "πόθεν έσχες" το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. Η δήλωση αυτή ήταν πρώιμη και πιθανόν ατελής.

Αντίθετα, η δήλωση που υπέβαλα το Σεπτέμβριο του 2013 ήταν πλήρης και περιελάμβανε όλα τα απαιτούμενα συμπληρωματικά στοιχεία μαζί με το επίμαχο ποσό. Το ίδιο πλήρης ήταν και η δήλωση "πόθεν έσχες" που υπέβαλα το 2014. Αν και το θέμα είχε λυθεί με τις δύο δηλώσεις, με την ανάληψη των υπουργικών καθηκόντων μου θεώρησα σκόπιμο, και κατά πλεονασμό, να καταθέσω συμπληρωματική δήλωση το Μάρτιο του 2015 που αφορά αποκλειστικά αυτήν του 2012 και απλώς επαναλαμβάνει τα στοιχεία που έχω καταθέσει ήδη από το 2013.

Ως εκ τούτου:

α) Δεν απέκρυψα κανένα στοιχείο.

β) Και οι τρεις δηλώσεις μου είναι απόλυτα πλήρεις και στην κρίση της Επιτροπής».

Σχόλια