default-image

Διαβάστε για τους άλλους!

Απόψεις
Διαβάστε για τους άλλους!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ότι σε θυμώνει άλλαξέ το!» λένε  η Αργυρώ Σπυριδάκη και ο Θοδωρής Τσάτσος, οι πρωτεργάτες του Δικτύου «Διαβάζω για τους Άλλους» και είναι και οι πρώτοι που ακολουθούν τη συμβουλή.

Άλλωστε κάπως έτσι η Αργυρώ εμπνεύστηκε το Δίκτυο. Σε συζήτησή της με τον φίλο της Θοδωρή (ο οποίος είναι τυφλός), σχετικά με βιβλία που έχει «διαβάσει» ο καθένας τους, η Αργυρώ συνειδητοποίησε πόσο λίγοι είναι, σε σχέση με την παγκόσμια λογοτεχνική παραγωγή, οι διαθέσιμοι τίτλοι ακουστικών βιβλίων στην Ελλάδα.

Και θύμωσε που, ακόμη και σήμερα που οι επιστήμονες βρήκαν στον Άρη νερό, οι άνθρωποι με προβλήματα όρασης και όχι μόνο δεν έχουν το ίδιο ακριβώς δικαίωμα επιλογής τίτλων για να διαβάσουν που έχει όλος ο υπόλοιπος κόσμος.

Αποφάσισε λοιπόν να βρει εθελοντές κι όλοι μαζί, αφιερώνοντας λίγο από το χρόνο τους να ηχογραφήσουν όσο περισσότερα βιβλία μπορούν για να εμπλουτιστεί η Ακουστική Βιβλιοθήκη των Τυφλών, έτσι ώστε οι μη βλέποντες να έχουν όσο το δυνατόν πιο ισότιμη πρόσβαση στη λογοτεχνία.

Η 1η συνάντηση εθελοντών του Διαβάζω για τους Άλλους έγινε στην Αθήνα τον Γενάρη του 2015. Σήμερα, το εθελοντικό αυτό Δίκτυο που μετρά ήδη 900 εγγεγραμμένους εθελοντές από όλη της Ελλάδα, αναπτύσσει δράσεις όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και στο Ηράκλειο.

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την πρώτη του δράση για παιδιά Ρομά στο «Κέντρου Στήριξης Ρομά και ευπαθών ομάδων Ν. Αλικαρνασσού».

Στο Ηράκλειο επίσης, είναι προγραμματισμένη να γίνει, το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015, στις 18:00,  στο Πειραματικό Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου (Λ. Πλαστήρα - Κομμένο Μπεντένι), η 2η συνάντηση εθελοντών.

Μάλιστα, στη συνάντηση θα παραβρεθούν και η Αργυρώ Σπυριδάκη και ο Θοδωρής Τσάτσος, οι οποίοι βρέθηκαν στο Studio του Ράδιο984 και συνομίλησαν με τη Μαίρη Καριωτάκη.

Για το Διαβάζω για τους άλλους, το όραμά τους, τον εθελοντισμό αλλά και τα αγαπημένα τους βιβλία!

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Μάθετε περισσότερα για το Διαβάζω για τους άλλους

Βρείτε το Διαβάζω για τους άλλους στο facebook

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News