Ειδήσεις

Συλλυπητήρια για την Κοίμηση του Μητροπολίτη Πέτρας Νεκταρίου

Τα συλλυπητήριά τους για την Κοίμηση του Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου Νεκταρίου εκφράζουν τοπικοί φορείς και σωματεία.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του. «Με βαθιά συγκίνηση πληροφορήθηκα την απώλεια του Μακαριστού  Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου Κυρού Νεκταρίου.

Η Εκκλησία της Κρήτης, η κοινωνία της Μητρόπολης Πέτρας και Χερρονήσου αλλά και ευρύτερα της Κρήτης έχασαν ένα Ποιμενάρχη με σπουδαίο έργο και σημαντική προσφορά στο συνάνθρωπο μέσα από το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Εκκλησίας.

Ως Περιφέρεια Κρήτης τα τελευταία χρόνια συνεργαστήκαμε άριστα προκειμένου από κοινού να δρομολογήσουμε και να ολοκληρώσουμε σημαντικά έργα που υλοποιούσε η Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου.

Για την Κοίμηση του Ιεράρχη εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην Εκκλησία της Κρήτης και στους οικείους του.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και το Σωματείο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης.

Όπως αναφέρεται, «με βαθύτατη θλίψη πληροφορηθήκαμε ότι ο αγαπητός μας Μητροπολίτης Νεκτάριος, τελείωσε τον αγώνα του. Προσευχόμαστε για καλό παράδεισο».

Συλλυπητήρια από το δήμαρχο Χερσονήσου

Τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για την Κοίμηση του Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου Νεκταρίου εξέφρασε και ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Μαστοράκης.

«Σήμερα η Κρήτη θρηνεί τη μεγάλη απώλεια ενός σεβαστού της ιεράρχη, του μακαριστού μας Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου, Κυρού Νεκταρίου. Το έργο του υπήρξε πολύπλευρο και πολυδιάστατο και ο αείμνηστος Μητροπολίτης υπήρξε πρότυπο ιεράρχη. Σεμνός και φιλάνθρωπος, μια εξαίρετη προσωπικότητα, πάνω από όλα κέρδισε το σεβασμό και την αγάπη του ποιμνίου του. Με συγκίνηση φιλούμε τα χέρια που τόσα χρόνια μας ευλογούσαν. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Συλλυπητήρια του Ηρακλειώτη βουλευτή του Ποταμιού Σπύρου Δανέλλη

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε ο βουλευτής Ηρακλείου με το Ποτάμι Σπύρος Δανέλλης για την κοίμηση του Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου.

«Εκφράζω τη βαθειά μου οδύνη για την μεγάλη απώλεια. Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου Κυρός Νεκτάριος ήταν μια μορφή της Εκκλησίας της Κρήτης. Φωτισμένος και εμπνευσμένος, εξέφραζε με τον καλύτερο τρόπο τη ζώσα Εκκλησία. Διακρινόταν για τους ευρείς ορίζοντες, τη γνώση, τις ευαισθησίες και την τόλμη του.

Θα τον θυμόμαστε πάντα για το έργο, τον φωτισμένο λόγο και την ουσιαστική παρουσία του δίπλα στην κοινωνία και τις Αρχές του τόπου. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης, στην Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου και στους οικείους του. Η ψυχή του ας αναπαυθεί εν ειρήνη».

Σχόλια