Ειδήσεις

Ηράκλειο: Εκδήλωση με θέμα "Σχετίζομαι-Η Τέχνη της Ζωής;"

Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015 ολοκληρώνονται οι δράσεις με θέμα «Σχετίζομαι - Η Τέχνη της Ζωής;», που ξεκίνησαν από τις 6 Οκτωβρίου, με μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, η οποία είναι ανοιχτή για το κοινό.

Οι δράσεις-εκδηλώσεις με θέμα «Σχετίζομαι - Η Τέχνης της Ζωής;» έγιναν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, που ήταν στις 10 Οκτωβρίου 2015, με την συνδιοργάνωση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, τη Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ-ΓΝΗ «Βενιζέλειο», το ΚΕΣΑΝ, την Υπηρεσία Ψυχολόγων του ΓΝΗ «Βενιζέλειο», τον Σύλλογο Εθελοντών στην Πρόληψη «Η ΟΜΑΔΑ», την Παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ηρακλείου και το Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής & Ερευνών παράρτημα Ηρακλείου.

Όπως αναφέρεται, σε σχετική ανακοίνωση, «στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα παρουσιασθούν οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν από τους φορείς και τα αποτελέσματα αυτών και θα συζητηθούν σκέψεις και προτάσεις από τους συμμετέχοντες για περαιτέρω συνεργασία στην ενημέρωση σε θέματα ψυχικής υγείας.

Συγκεκριμένα για τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν θα μιλήσει η υποδιοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Δρ Άννα Τριχοπούλου, η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν Ηρακλείου Αγγελική Ζαχαράτου, η υπεύθυνη Σχολής Γονέων Ν Ηρακλείου-Αν. Διοικήτρια ΠΑΓΝΗ Λένα Μπορμπουδάκη, από την Παιδοψυχιατρική Κλινική ΠΑΓΝΗ, η Κοσμίδη Ντέμη, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ηρακλείου, από το Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής & Ερευνών, παράρτημα Ηρακλείου, ο Παιδοψυχίατρος Μακαρώνας Νίκος, από τον σύλλογο Εθελοντών στην Πρόληψη «Η ΟΜΑΔΑ», η Γυπαράκη Δήμητρα και η Αρμενάκη Αθηνά από την υπηρεσία Ψυχολόγων Βενιζέλειου Γ.Ν.Η.

Θα ακολουθήσουν ελεύθερες ολιγόλεπτες τοποθετήσεις από τους καθηγητές των εκπαιδευτικών μονάδων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, μαθητές και τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση.

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης περιλαμβάνει συναυλία από μαθητές του μουσικού σχολείου Ηρακλείου και θεατρικό δρώμενο από μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου, ενώ οι παρευρισκόμενοι θα κληθούν να αποτυπώσουν στο χαρτί με λόγια ή σχήμα ένα μήνυμα ή την σκέψη τους για το «Σχετίζομαι- Η τέχνη της Ζωής;» ή γενικότερα για την ψυχική υγεία».

Σχόλια