Ειδήσεις

Επίθεση κατά Γιούνκερ-Μέρκελ για τα δικαιώματα στο Αιγαίο

Επίθεση εξαπέλυσε ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, σε παρέμβασή του ενόψει του σημερινού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες στο "δίδυμο" Μέρκελ-Γιούνκερ, «που υπονομεύει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο».

«Το δίδυμο Μέρκελ-Γιούνκερ πρέπει να αντιληφθεί ότι τα Ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα» δήλωσε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος "Αντιμνημονιακοί Πολίτες", καθηγητής Νότης Μαριάς μιλώντας χθες στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Όπως επεσήμανε ο Έλληνας ανεξάρτητος ευρωβουλευτής το σημερινό «Ευρωπαϊκό Συμβούλιο οφείλει να αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες για το προσφυγικό. Η αποκατάσταση της ειρήνης στη Μ. Ανατολή και στη Β. Αφρική πρέπει να αποτελέσει πρώτιστη προτεραιότητα της Ένωσης.

Η Τουρκία αντί να αποτελέσει μέρος της λύσης στη Συρία τελικά αποτελεί μέρος του προβλήματος αφού υποστηρίζει το Daesh και διευκολύνει τα δουλεμπορικά κυκλώματα να μεταφέρουν χιλιάδες πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες στα νησιά του Αιγαίου. Επομένως, η Τουρκία πρέπει να ελέγξει τα δικά της σύνορα και τη δική της επικράτεια».

Καταλήγοντας ο κ. Μαριάς σημείωσε: «Όπως είπα την προηγούμενη εβδομάδα στο Στρασβούργο στον απόντα αυτή τη στιγμή κ. Γιούνκερ, η φύλαξη των Ελληνικών συνόρων είναι κυριαρχικό δικαίωμα της Ελλάδας. Δεν πρόκειται να δεχτούμε καμία συνδιαχείριση των συνόρων μας με την Τουρκία όπως απαιτεί η Μέρκελ που πρέπει να σταματήσει τις απαράδεκτες επεμβάσεις στο κορυφαίο ζήτημα του ελέγχου των Ελληνικών συνόρων και να αντιληφθεί πλέον το δίδυμο Μέρκελ-Γιούνκερ ότι τα Ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα».

Σχόλια