Ειδήσεις

Ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου στο πανεπιστήμιο "Νεάπολις"

Πραγματοποιήθηκε η τελετή του αγιασμού στο πανεπιστήμιο"Νεάπολις" Πάφου για την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους, από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Πάφου κ.κ. Γεώργιο, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου και καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Ανδρέα, του Ελλογιμωτάτου Αρχιμανδρίτου και καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών π. Νικολάου Ιωαννίδου, καθώς και του προέδρου του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου κ. Μιχάλη Λεπτού και όλης της Πανεπιστημιακής και Φοιτητικής κοινότητας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα του α΄κύκλου του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών Θεολογίας, α΄και γ΄εξαμήνου των Τμημάτων Ελλάδος και Κύπρου για το ακαδημ.έτος 2015-2016.Το Πανεπιστήμιο "Νεάπολις" πρόσφερε στους φοιτητές του Μεταπτυχιακού Προγράμματος εκπαιδευτική εκδρομή με τη συνοδεία καθηγητών και του προσωπικού του.

Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να εκκλησιαστούν και να ξεναγηθούν στην Ι.Μ.Αγίου Νεοφύτου ενώ αμέσως μετά αναχώρησαν για το χωριό Όμοδος, όπου τελέστηκε δέηση στον Ι.Ναό του Τιμίου Σταυρού, όπου φυλάσσονται Ιερά κειμήλια της Ιεράς ομώνυμης Μονής».

Παράλληλα, «οι φοιτητές προσκύνησαν τα σύμβολα του Πάθους του Κυρίου, την τίμια κάρα του Αποστόλου Φιλίππου και άλλα λείψανα 27 Αγίων. Ακολούθως επισκέφτηκαν την Ι.Μητρόπολη Λεμεσού, όπου τους υποδέχτηκε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ.Νικόλαος».

«Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Θεολογικών Σπουδών συνεχίζει και φέτος για 5η με ανανεωμένο πρόγραμμα τεσσάρων επιστημονικών κατευθύνσεων την λειτουργία του», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Σχόλια