Ειδήσεις

"Επιβάλλεται η δημόσια συζήτηση των υποψηφίων αρχηγών"

Στα Γιάννενα έφτασε σήμερα το πρωί ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του. Στη συνέχεια ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας έκανε αναφορά στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης αλλά και στην διαδικασία εκλογής προέδρου του κόμματος.

«Το πρώτο μας μέλημα ως Νέα Δημοκρατία είναι να κάνουμε σκληρή αντιπολίτευση στον κ. Τσίπρα. Συζητείται σήμερα και αύριο στη Βουλή ένα πολυνομοσχέδιο το οποίο ολοκληρώνει τη δολοφονία της μεσαίας τάξης και το οποίο εκφράζει την ιδεολογική εμμονή του κ. Τσίπρα στην αύξηση των φόρων και ειδικά στην ακίνητη περιουσία», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η Νέα Δημοκρατία θα προσέλθει στη συζήτηση απολύτως συντεταγμένη, με ξεκάθαρες θέσεις και τοποθετούμενη αρνητικά απέναντι στη φορομπηχτική πολιτική της Κυβέρνησης, στηρίζοντας βέβαια και τα λίγα θετικά τα οποία συμπεριλαμβάνει το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο», υποστήριξε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Συνεχίζοντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως «η διαδικασία της εσωκομματικής εκλογής τρέχει παράλληλα. Σε καμία περίπτωση όμως η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να απεμπολήσει το ρόλο της ως σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση. Ο κ. Τσίπρας κορόιδεψε τον Ελληνικό λαό, μας φόρτωσε με ένα τρίτο Μνημόνιο δικιάς του έμπνευσης, δικιάς του συγγραφής και συνταγής. Είναι ο ίδιος που θα υποστεί τις συνέπειες της πολιτικής του επιλογής».

«Εμείς έχουμε πει εξαρχής ότι θα στηρίζουμε εκείνες τις διαρθρωτικές παρεμβάσεις που θα στηρίζουν την ιδιωτική οικονομία, θα τονώνουν την ανάπτυξη και θα δημιουργούν θέσεις απασχόλησης. Σε όλα τα άλλα θα μας βρουν απέναντι», τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, συμπληρώνοντας πως «θα καταψηφίσουμε επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο και θα υπερψηφίσουμε τα συγκεκριμένα εκείνα άρθρα τα οποία συντάσσονται με τη δικιά μας αναπτυξιακή πολιτική».

Αναφορικά για τη διαδικασία εκλογής του προέδρου στη Νέα Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «υπήρχαν μικρές διαδικαστικές διαφωνίες οι οποίες έχουν επιλυθεί. Ξεκινάει αυτή η διαδικασία μέσα από τις περιοδείες των υποψηφίων, μέσα από τις δημόσιες τοποθετήσεις τους. Πιστεύω ότι θα είναι πάρα πολύ ωφέλιμο να έχουμε τουλάχιστον μια δημόσια συζήτηση. Η ενημέρωση των πολιτών είναι δικαίωμα και είναι υποχρέωσή μας να την παρέχουμε».

«Καλώ όλους τους συνυποψηφίους μου να τοποθετηθούν άμεσα για την ανάγκη να έχουμε τουλάχιστον μια δημόσια συζήτηση ώστε να γνωρίζουν όλοι οι πολίτες τις θέσεις και τις απόψεις μας όχι μόνο για τη Νέα Δημοκρατία αλλά και για το μέλλον του τόπου», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η επόμενη μέρα για τη Νέα Δημοκρατία θα είναι αισιόδοξη και θα βρει τη Νέα Δημοκρατία ενωμένη, συγκροτημένη δύναμη αντιπολίτευσης στη Βουλή αλλά και με διάθεση να αλλάξουν πολλά πράγματα στην οργάνωση, στη δομή και τη λειτουργία του κόμματος έτσι ώστε να μπορέσουμε να ξαναμιλήσουμε σε ακροατήρια τα οποία δεν μας ακούνε πια. Δεν μας ακούνε οι νέοι, δεν μας ακούν οι παραγωγικές τάξεις και εγώ αυτό θέλω να το διορθώσω», υποστήριξε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, προσθέτοντας πως «θέλω να διευρύνω την απήχηση του Κόμματος και να μιλήσω για τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες για να ανασυγκροτήσω την παράταξη και να δημιουργηθεί η αναγέννηση της Νέας Δημοκρατίας. Μόνο έτσι θα μπορούμε να αντιπαρατεθούμε με τον Αλέξη Τσίπρα στις επόμενες εκλογές, να τον κερδίσουμε και να κυβερνήσουμε καλά».

«Επιβάλλεται η δημόσια συζήτηση των υποψηφίων αρχηγών»

Εν τούτοις, όπως σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης σήμερα, τάχθηκε υπέρ μιας τουλάχιστον δημόσιας συζήτησης μεταξύ των συνυποψηφίων του για την αρχηγία του κόμματος.

«Είναι υποχρέωση των υποψηφίων Προέδρων να συμμετάσχουν σε τουλάχιστον μια δημόσια τηλεοπτική συζήτηση. Και είναι δικαίωμα των πολιτών να έχουν την ευκαιρία να αξιολογήσουν τις θέσεις και να συγκρίνουν τις δεξιότητες των υποψηφίων. Δεν νοείται ανοιχτή διαδικασία δίχως μια τέτοια συζήτηση. Έτσι λειτουργούν τα δημοκρατικά κόμματα σε όλο τον κόσμο», υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η Νέα Δημοκρατία θα βγει κερδισμένη από το δημόσιο τηλεοπτικό διάλογο των υποψηφίων και από την ανοιχτή διαδικασία εκλογής Προέδρου. Η εξωστρέφεια μας φέρνει πιο κοντά στην κοινωνία και μας δυναμώνει.

Καλώ τους συνυποψηφίους μου να συμφωνήσουμε αμέσως σε μια τουλάχιστον δημόσια τηλεοπτική συζήτηση μεταξύ μας», είπε ολοκληρώνοντας ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια