default-image

Ηράκλειο: Η ΛΑΕ στις κινητοποιήσεις για το πολυνομοσχέδιο

Κρήτη
Ηράκλειο: Η ΛΑΕ στις κινητοποιήσεις για το πολυνομοσχέδιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πραγματοποιήθηκε χθες στο Ηράκλειο η ιδρυτική Γενική Συνέλευση της Λαϊκής Ενότητας, παρουσία του Δημήτρη Στρατούλη, μέλος της προσωρινής γραμματείας του Π.Σ. της ΛΑ.Ε και πρώην υπουργός.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του προεδρείου της Γενικής Συνέλευσης της ΛΑ.Ε., «εκφράσθηκε με καθαρό τρόπο η συναντίληψη όλων, ότι η ΛΑ.Ε. θα αποτελέσει εκείνο το κοινωνικοπολιτικό μέτωπο που θα αγωνισθεί για την απόκρουση των επαχθών μνημονιακών πολιτικών και την προοδευτική ανασυγκρότηση της χώρας με πρόταγμα την έξοδο από την ευρωζώνη, τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και την ανάκτηση της εθνικής μας ανεξαρτησίας».

Παράλληλα, αποφασίστηκε η συγκρότηση προσωρινού Νομαρχιακού Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕ στο Ηράκλειο, «το οποίο θα έχει την ευθύνη της οργανωτικής συγκρότησης και των πολιτικών πρωτοβουλιών της οργάνωσης».

Στη συνέχει καθορίστηκαν «τα καθήκοντα για το επόμενο διάστημα δίνοντας πρόταγμα στο ξεπούλημα της δημόσια περιουσίας, τα νέα μέτρα για τους αγρότες, την κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος και το συνταξιοδοτικό. Να δοθεί ιδιαίτερη βάρος στη νεολαία με έμφαση την ανεργία των νέων».

Τέλος, αποφασίστηκε, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «ομόφωνα» η συμμετοχή της ΛΑ.Ε. στο Ηράκλειο στις αυριανές κινητοποιήσεις στην πλατεία Ελευθερίας στις 19:00 το απόγευμα «ενάντια στο πολυνομοσχέδιο έκτρωμα και καλεί τα μέλη και τους φίλους της ΛΑ.Ε να πάρουν μαζικά μέρος».

Συναντήσεις Στρατούλη στο Ηράκλειο

«Εγκαινιάστηκε χθες ένας νέος μετεκλογικός κύκλος ανοιχτών, δημόσιων συζητήσεων και επαφών με φορείς», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «με την παρουσία αντιπροσωπείας της Λαϊκής Ενότητας Ηρακλείου με επικεφαλής τον Δημήτρη Στρατούλη, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑ.Ε.»

Ο κ. Στρατούλης, συναντήθηκε «με εκπροσώπους του κινήματος κατά των βιομηχανικών ΑΠΕ, οι οποίοι ενημέρωσαν αναλυτικά για θέματα που απασχολούν το κίνημα με ιδιαίτερη έμφαση στις βΑΠΕ και το ενεργειακό. Μετά από ένα γόνιμ διάλογο συμφώνησαν ότι πρόκειται για πολύ σημαντικά θέματα και απαιτείται η ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών και δράσεων.

Στη συνέχεια, με το ΔΣ του Συλλόγου Τριτέκνων ν. Ηρακλείου και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Τριτέκνων Ελλάδας (ΟΠΟΤΤΕ), οι οποίοι ενημέρωσαν για τα σοβαρά προβλήματά τους και τις δράσεις του συλλόγου τους

Ολοκληρώνοντας, ο πρώην υπουργός πραγματοποίησε συνάντηση και με εκπροσώπους του ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών, με τους οποίου συζητήθηκαν τα γενικότερα προβλήματα της παιδείας με έμφαση στα προβλήματα κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News