Ειδήσεις

Ξεκίνησε η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης

Από σήμερα Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, αρχίζει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης με την τιμή του λίτρου να κυμαίνεται από 85 έως και 88 λεπτά και χωρίς ωστόσο να γνωρίζουν οι δικαιούχοι τι μέλλει  γενέσθαι με το επίδομα θέρμανσης, καθώς το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει καταλήξει.

Όπως αναφέρει γνωστός τηλεοπτικός σταθμός, το βασικό σενάριο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση είναι να διατηρηθεί ο ΕΦΚ στα σημερινά επίπεδα, δηλαδή στα 23 λεπτά το λίτρο, το επίδομα θέρμανσης όμως να μειωθεί κατά 50% σε σχέση με πέρυσι, δηλαδή από τα 35 στα 17 με 18 λεπτά το λίτρο.

Σε αυτή την περίπτωση η τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης διαμορφώνεται στα 85 - 86 λεπτά το λίτρο στην Αθήνα και τα μεγάλα αστικά κέντρα, ενώ η τιμή με επιδότηση θα κυμαίνεται από 67 - 68 λεπτά το λίτρο.

Το σενάριο όμως αυτό μεγαλώνει το «κούρεμα» κατά 100 εκατομμύρια ευρώ που προβλέπεται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το επίδομα θέρμανσης.

Ένα δεύτερο σενάριο, που φαίνεται όμως λιγότερο να ανταποκρίνεται, προβλέπει μείωση του ΕΦΚ στα 10 λεπτά το λίτρο, με κατάργηση όμως του επιδόματος θέρμανσης. Σε αυτή την περίπτωση η τιμή πώλησης θα διαμορφωθεί περίπου στα 70 λεπτά το λίτρο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια