default-image

Κατάληψη στο υπουργείο Εργασίας από το ΠΑΜΕ

Ελλάδα
Κατάληψη στο υπουργείο Εργασίας από το ΠΑΜΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε συμβολική κατάληψη του υπουργείου Εργασίας προχώρησε το ΠΑΜΕ με τη συμμετοχή εργαζομένων από δεκάδες σωματεία του Ιδιωτικού και του Δημόσιου τομέα.

Στην πρόσοψη του κτιρίου τοποθετήθηκε ένα γιγαντοπανό στο οποίο αναγράφεται, μεταξύ άλλων: «Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε»

Σε ανακοίνωση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου επισημαίνεται: «Το νέο πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται αύριο μαζί με το σημερινό πόρισμα της «επιτροπής σοφών», συντρίβει ότι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης. Την ίδια ώρα που χαρίζουν χρήμα και απαλλάσσουν από χρέη τους επιχειρηματικούς ομίλους, επιχειρούν να βάλουν ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση, να την μετατρέψουν σε ατομική υπόθεση του κάθε εργαζόμενου.

Μας θέλουν στη δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα, χωρίς συντάξεις, χωρίς προστασία στους χώρους δουλειάς, χωρίς πρόσβαση στην υγεία και την πρόνοια. Σπρώχνουν τους εργαζομένους στα νύχια των αρπαχτικών που αντιμετωπίζουν την ασφάλιση ως πεδίο κερδοφορίας, στα νύχια των ασφαλιστικών εταιρειών και στους επιχειρηματίες της υγείας.

Να μην περάσει η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης!» καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News