Ειδήσεις

Επιχειρηματίες: Όχι στην αύξηση εισιτηρίου στα μουσεία

Αντιδράσεις καταγράφει η τουριστική αγορά στην απόφαση αύξησης της τιμής των εισιτηρίων στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της χώρας με την Κνωσό και το αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου να φιγουράρουν στην ακριβή κατηγορία.

Το ποσοστό της αύξησης ανέρχεται στο 250% και διαμορφώνεται ως εξής: Για την Κνωσό στα 15 ευρώ, από 6 που είναι σήμερα, ενώ το μειωμένο θα κοστίζει 8 από 3 σήμερα.


Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, η τιμή εισόδου ανεβαίνει στα 10 ευρώ, με το μειωμένο εισιτήριο να τιμολογείται στα 5.''Αψυχολόγητη και αυθαίρετη η απόφαση που προκαλεί ήδη αντιδράσεις από τις εταιρείες κρουαζιέρας που έχουν ως προορισμό την Κρήτη'' επισημαίνει στο Ράδιο 9,84 ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων Μιχάλης Βλατάκης.


Στις επισημάνσεις του σειρά ελλείψεων και επιλογών, όπως η έλλειψη συντήρησης των αρχαιολογικών χώρων και οι προβληματικές υποδομές που δυσχεραίνουν όλο και περισσότερο την τουριστική κίνηση προς τη χώρα μας.

''Χωρίς σχεδιασμό  και επενδύσεις δεν μπορείς να επιβαρύνεις περαιτέρω ένα χώρο κι ένα κλάδο που δίνει τη μάχη του να κρατηθεί '' σχολιάζει ο εντεταλμένος σύμβουλος στην περιφέρεια Μιχάλης Βαμιεδάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια