default-image

"Συνεργασία ομοιοπαθητικής και ακαδημαϊκής Ιατρικής"

Κρήτη
"Συνεργασία ομοιοπαθητικής και ακαδημαϊκής Ιατρικής"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα με θέμα "Ομοιοπαθητική: Μύθοι και πραγματικότητα" την οποία διοργάνωσε η Πανελλήνια Ιατρική Ομοιοπαθητική Εταιρεία (Π.Ι.Ο.Ε.) υπό την αιγίδα των Ιατρικών Συλλόγων Χανίων και Ρεθύμνου. Η ημερίδα έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο "Pilot" στη Γεωργιούπολη Χανίων όπου παρευρέθησαν ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων.

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων, παιδοχειρουργός Παρασκευή Ορφανουδάκη, χαιρέτισε την ημερίδα επισημαίνοντας ότι η ομοιοπαθητική είναι ιατρική πράξη, καθότι εμπεριέχει διάγνωση και θεραπεία και βάσει νόμου πρέπει να ασκείται μόνον από ιατρούς, οι οποίοι οφείλουν να συνεργάζονται με τους συναδέλφους τους όλων των ειδικοτήτων.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου, καρδιολόγος Γεώργιος Στεφανάκης, τόνισε τη σημαντικότητα της παράλληλης ομοιοπαθητικής θεραπείας με τη χημική θεραπεία διότι έτσι θα μπορούν να βοηθηθούν περισσότερο οι ασθενείς.

Ο προσκεκλημένος και παρευρισκόμενος στην ημερίδα πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, ορθοπεδικός Χάρης Βαβουρανάκης, συμφώνησε με τους συναδέλφους του και κατέληξε με το μήνυμα «εμπιστεύσου το γιατρό σου».

Οι ομοιοπαθητικοί ιατροί Ελένη Κυριακοπούλου και Πέρσα Κυβέλου, ο γενικός ιατρός Κυριάκος Χατζηγεωργίου και ο παθολόγος-βελονιστής Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος τόνισαν ότι η αντιπαλότητα μεταξύ ομοιοπαθητικής και ακαδημαϊκής Ιατρικής έχει σήμερα ξεπεραστεί διότι οι ιατροί όλων των ειδικοτήτων έχουν αντιληφθεί ότι μέσω των ομοιοπαθητικών φαρμακευτικών σχημάτων μπορούν και εκείνοι να εντάξουν την ομοιοπαθητική συνταγογραφία στις επιλογές τους παράλληλα με τη χημική συνταγογραφία της ειδικότητάς τους. «Με την επιστημονική συνεργασία των ομοιοπαθητικών ιατρών και των ιατρών όλων των ειδικοτήτων ο τελικός ωφελημένος είναι ο ασθενής, ο οποίος μπορεί να απολαμβάνει ταυτόχρονα τα αποτελέσματα και των δύο θεραπευτικών προσεγγίσεων», τονίστηκε.

Στην τελική συζήτηση εκφράστηκε η ευχαρίστηση των περισσοτέρων παρευρισκομένων ιατρών για το ότι υπάρχουν σήμερα ομοιοπαθητικοί ιατροί οι οποίοι δεν καλλιεργούν την αντιπαλότητα με τους συναδέλφους τους αλλά προσβλέπουν στην αρμονική συνεργασία μαζί τους για την προστασία της δημόσιας υγείας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News