default-image

Η αρχαία ελιά του Καβουσίου Ιεράπετρας σύμβολο ειρήνης

Κρήτη
Η αρχαία ελιά του Καβουσίου Ιεράπετρας σύμβολο ειρήνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο πλαίσιο της πραγματοποίησης της διεθνούς διάσκεψης με θέμα "Θρησκευτικός και πολιτιστικός πλουραλισμός και ειρηνική συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή", που διοργανώνεται από το υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα από τις 18 έως τις 20 Οκτωβρίου, κόρη από την αρχαία ελιά του Καβουσίου, που βρίσκεται στην περιοχή του Αζοριά, πρόκειται να μεταφερθεί για να τοποθετηθεί συμβολικά στην τράπεζα εργασιών της διεθνούς διάσκεψης.

Μετά από σχετικό αίτημα, προτάθηκε η μεταφορά κόρης από τη μνημειακή αρχαία ελιά, ως σύμβολο ειρήνης και πολιτισμού, με αφορμή τη συζήτηση ενός πολύ κρίσιμου ζητήματος που αφορά την ανθρωπιστική κρίση των ημερών μας.

Στο πλαίσιο της πραγματοποίησης της εν λόγω ενέργειας και μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Ιεράπετρας παρουσία του δήμαρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδοση Καλαντζάκη, του αντιδημάρχου Τοπικών Κοινοτήτων, του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου, και της προέδρου της Επιτροπής Τουρισμού, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Οκτωβρίου έκτακτη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καβουσίου παρουσία των αντιδημάρχων κ. Α. Παπαδοπετράκη, κ. Μ. Λουτσέτη, κ. Α. Πανταζή και της προέδρου της Επιτροπής Τουρισμού, κ. Μ. Ρουμελιωτάκη.

Όπως αποφασίστηκε κατά τη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβούλιου, με αφορμή τη μεταφορά κόρης από την αρχαία ελιά, με πρωτοβουλία και ευθύνη της Τοπικής Κοινότητας Καβουσίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Καβουσίου προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν μια σειρά εκδηλώσεων στο Καβούσι και στο χώρο της μνημειακής ελιάς, την Κυριακή 25 Οκτωβρίου, με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ιεράπετρας.

Απώτερος στόχος, όπως αναφέρθηκε, είναι η μεταφορά της κόρης στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, καθώς και στην έδρα της UΝΕSCO προκειμένου να φυτευτεί συμβολικά.

Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News