Ειδήσεις

Αυγενάκης: "Νομοθετούν στο πόδι εις βάρος των πολιτών"

Την «προχειρότητα» με την οποία νομοθετεί η κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένων και των ρυθμίσεων για τον ΕΝΦΙΑ, σχολιάζει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης. Ο τομεάρχης Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων της Ν.Δ. υπεραμύνεται της πολιτικής του κόμματός του, το οποίο όπως αναφέρει είναι κατά της φορολόγησης των πάντων καθώς «η υψηλή φορολόγηση σκοτώνει την υγιή φορολόγηση», όπως χαρακτηριστικά τονίζει.

«Η κυβέρνηση νομοθετεί "στο πόδι", με προχειρότητα, χωρίς σχεδιασμό, χωρίς μελέτη επιπτώσεων. Ένα τόσο σοβαρό νομοσχέδιο συζητήθηκε μόνο για μία ημέρα», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ο κ. Αυγενάκης.

«Αρχικά», όπως αναφέρει, η κυβέρνηση «συμπεριέλαβε ρυθμίσεις που αυξάνουν τη φορολόγηση των ενοικίων. Μετά μας ενημέρωσε ο αναπληρωτής υπουργός κ. Αλεξιάδης ότι θα αποσύρει τη διάταξη και ότι δεν είναι προαπαιτούμενο, λέγοντας "δε γνωρίζω πως παρεισέφρησε η συγκεκριμένη διάταξη στο πολυνομοσχέδιο".

Την ίδια στιγμή αφαιρείται η δυνατότητα εκχώρησης στην εφορία ανείσπρακτων μισθωμάτων, γεγονός απαράδεκτο, διότι επιβάλλεται φόρος σε ανύπαρκτο εισόδημα.

Πέραν όλων των άλλων η κυβέρνηση καταργεί την απαλλαγή των ενοικιαζόμενων δωματίων και των ατομικών ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων από τον ΕΝΦΙΑ, μέτρο το οποίο η Ν.Δ. είχε αποτρέψει, ενώ αποφεύγει να δώσει λύση στην επιβολή ΕΝΦΙΑ στα ενυπόθηκα ακίνητα, και στα ακίνητα των κατασκευαστών που έμειναν απούλητα και ανοίκιαστα ακίνητα λόγω της κρίσης».

Συνεχίζοντας ο κ. Αυγενάκης τονίζει πως «δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού υποσχέθηκε προεκλογικά την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, υφάρπαξε την ψήφο των πολιτών, και μετά από 7 μήνες "περήφανης" διαπραγμάτευσης, ήρθε η ώρα να φέρει τη "λυπητερή" στους πολίτες.

Η Ν.Δ. είναι αντίθετη στη φορολόγηση των πάντων. Η υψηλή φορολόγηση σκοτώνει την υγιή φορολόγηση. Χαμηλότεροι συντελεστές = μικρότερη φοροδιαφυγή, μικρότερη φοροαποφυγή», καταλήγει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια