default-image

Ερώτηση για τα προβλήματα τμήματος φυσικοθεραπείας ΠΑΓΝΗ

Κρήτη
Ερώτηση για τα προβλήματα τμήματος φυσικοθεραπείας ΠΑΓΝΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό Υγείας απηύθυναν οι βουλευτές του ΚΚΕ Ηρακλείου Μανώλης Συντυχάκης, Λαρίσης Γιώργος Λαμπρούλης και Λέσβου Σταύρος Τάσσος για τα προβλήματα στο τμήμα φυσικοθεραπείας στο ΠΑΓΝΗ, ζητώντας να γνωστοποιηθεί αν και πότε θα προσληφθούν μόνιμοι φυσικοθεραπευτές στο ΠΑΓΝΗ, πότε θα ανοίξει η μονάδα φυσικοθεραπείας για το τμήμα παιδιών με ειδικές ανάγκες και ποια μέτρα θα ληφθούν για την πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση του νοσοκομείου, με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας.

Πιο αναλυτικά ολόκληρη η ερώτηση:

«Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου οι φυσικοθεραπευτές δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών.

Στον τελευταίο οργανισμό του νοσοκομείου (2012), που μειώνει κλίνες και οργανικές θέσεις, στα πλαίσια της εφαρμοζόμενης πολιτικής της υποχρηματοδότησης και υποβάθμισης της Δημόσιας Υγείας, προβλέπονται 20 φυσικοθεραπευτές και δυστυχώς σήμερα υπηρετούν μονάχα 9. Επιπλέον οι ελλείψεις συνολικά προσωπικού του νοσοκομείου και βεβαίως ειδικοτήτων που συνεπικουρούν στη φυσικοθεραπεία επιβαρύνει σημαντικά το έργο τους. Αυτό έχει δυσμενείς συνέπειες τόσο για τους νοσηλευόμενους του νοσοκομείου όσο και για τους εξωτερικούς ασθενείς.

Το τμήμα φυσικοθεραπείας χρειάζεται άμεσα εκσυγχρονισμό σε εξοπλισμό, υποδομές και μόνιμο προσωπικό που να μπορεί να ανταποκριθεί άμεσα και αποτελεσματικά στην αποκατάσταση της υγείας των ασθενών. Έχει κλείσει εδώ και χρόνια στη Μονάδα Φυσικοθεραπείας το τμήμα παιδιών με ειδικές ανάγκες κυρίως με νευρολογικά προβλήματα λόγω έλλειψης ειδικού φυσικοθεραπευτή με αρνητικές συνέπειες για τους μικρούς ασθενείς.

Τα προβλήματα των φυσικοθεραπευτών είναι κοινά με όλων των εργαζομένων του νοσοκομείου. Εντατικοποίηση, εξουθένωση, εξαντλητικά ωράρια, μισθούς εξαθλίωσης, σκληρές συνθήκες εργασίας, κανένα μέτρο πρόληψης και προστασίας.

Τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα της ακολουθούμενης πολιτικής όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και συγκυβερνήσεων, που συνεχίζει και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Πολιτική που αξιοποιώντας την καπιταλιστική οικονομική κρίση, υποβαθμίζει και συρρικνώνει τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας, προωθώντας τις απαιτήσεις του κεφαλαίου και της ΕΕ αλλά και των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υγείας, διευρύνοντας το χώρο δράσης τους με μόνο στόχο την αύξηση των κερδών τους.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  • Τι μέτρα θα πάρει για να προσληφθούν μόνιμοι φυσικοθεραπευτές στο ΠΑΓΝΗ ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.
  • Την πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση του Νοσοκομείου ώστε να εξασφαλιστεί η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας καθώς και για να καλυφθούν οι ανάγκες σε υλικοτεχνική υποδομή.
  • Πότε θα ανοίξει η μονάδα φυσικοθεραπείας για το τμήμα παιδιών με ειδικές ανάγκες.

Οι βουλευτές

Μανώλης Συντυχάκης

Γιώργος Λαμπρούλης

Σταύρος Τάσσος»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News