default-image

Δενδροφύτευση από τους μαθητές του Ζάννειου

Κρήτη
Δενδροφύτευση από τους μαθητές του Ζάννειου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ευκαιρία να έρθουν κοντά στη φύση, συμβάλλοντας στην προαγωγή της αειφόρου ανάπτυξης, θα έχουν οι μαθητές στο Ζάννειο Εκπαιδευτήριο, γνωρίζοντας την καταλυτική σημασία που διαδραματίζει η εκπαίδευση στον τομέα αυτό.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 18 Οκτωβρίου, στις 9:30 το πρωί, στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την υλοποίηση της εκπαιδευτικής δράσης «Σήμερα δέντρο... αύριο δάσος!», θα πραγματοποιηθεί δεντροφύτευση με τη σύμπραξη του Δήμου Ηρακλείου, στο πάρκο στο Κομμένο Μπεντένι. Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς θα συνεργαστούν με στόχο την ανάδειξη των κοινωνικών ευαισθησιών, της αγάπης για το περιβάλλον και της άμεσης συσχέτισης σχολείου και τοπικής κοινωνίας.

Παράλληλα, οι μαθητές μέσα από θεατρικό παιχνίδι θα οδηγηθούν έμμεσα και αβίαστα στην πράξη της δενδροφύτευσης και μέσα από βιωματικές δραστηριότητες θα αντιληφθούν τη στενή σχέση με το φυσικό περιβάλλον και τη σημασία της προστασίας του.

Το Ζάννειο Εκπαιδευτήριο στρέφει την προσοχή του στην ιδέα αυτή, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του συνόλου του μαθητικού πληθυσμού για την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής, αλλά και παράλληλα κατευθύνει τους μαθητές του στην ανεύρεση λύσεων για την επίλυση τοπικών ζητημάτων.

Η δράση αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «ΖΙΖΑΝΝΕΙΟ», το οποίο την τρέχουσα σχολική χρονιά είναι αφιερωμένο στο Φυσικό Περιβάλλον του νησιού μας. Η δεντροφύτευση θα γίνει με τη βοήθεια του Τμήματος Πρασίνου του Δήμου Ηράκλειο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News