default-image

Σπείρα εξαπατούσε ηλικιωμένους στην Κρήτη

Κρήτη
Σπείρα εξαπατούσε ηλικιωμένους στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα πλοκάμια της σε ολόκληρη την Κρήτη είχαν απλώσει τα μέλη σπείρας δικηγόρων-μαϊμού, που εξαπατούσαν ηλικιωμένους, από τους οποίους αποσπούσαν χρηματικά ποσά.

Οι αστυνομικές Αρχές της Κρήτης προχώρησαν στην εξάρθρωση της σπείρας.

Τα μέλη της σπείρας εμφανίζονταν ως δικηγόροι, επικοινωνούσαν με τα θύματά τους και κατάφεραν μόλις σε δυο ημέρες να αποσπάσουν μεγάλα ποσά από δύο γυναίκες, ενώ στο στόχαστρο ήταν 12 ακόμα υποψήφια θύματα.

Τη σπείρα αποτελούσαν ένας 26χρονος από τη Βουλγαρία, ο οποίος και συνελήφθη χθες στο Ηράκλειο και οδηγήθηκε στα Χανιά, και δύο ακόμα άτομα τα οποία αναζητούνται.

Τα μέλη της σπείρας το διήμερο 12 και 13 Οκτωβρίου επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με ηλικιωμένα άτομα σε διάφορες περιοχές των Χανίων παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά, προσποιούμενα ακόμη και το δικηγόρο, και με το πρόσχημα της παροχής νομικής βοήθειας, για το δήθεν τροχαίο ατύχημα που προκάλεσε οικείο πρόσωπο (σε αυτούς), κατάφερναν να τους αποσπάσουν διάφορα χρηματικά ποσά.

Σύμφωνα με την Αστυνομία επικοινώνησαν συνολικά με δεκατέσσερα ηλικιωμένα άτομα και κατάφεραν να αποσπάσουν το συνολικό χρηματικό ποσό των 22.000 ευρώ, από δύο γυναίκες, ηλικίας 85 και 69 ετών.

Στην κατοχή του 26χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 21.780 ευρώ προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες, ενώ όπως εκτιμά η ΕΛ.ΑΣ. τα χρηματικά ποσά που επιχείρησαν να αποσπάσουν τα μέλη της συγκεκριμένης ομάδας ανέρχονται στο ύψος των 220.000 ευρώ.

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης εξέδωσε οδηγίες με τις οποίες δίνονται αναλυτικά συμβουλές κυρίως προς άτομα της τρίτης ηλικίας και συγγενικά τους πρόσωπα, ώστε να μην πέφτουν θύματα επιτηδείων.

Αντώνης Νομικός

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News