Ειδήσεις

Το πανό της οργής σε σχολείο των Μαλίων

«Δεν είμαστε χρυσαυγίτες», δηλώνουν οι μαθητές του Λυκείου Μαλίων μετά το σάλο που προκάλεσε πανό το οποίο αναρτήθηκε στην είσοδο του σχολείου κατά τη διάρκεια κατάληψης, που συνεχίζεται, με σύνθημα "Ελλάς Ελλήνων" και έμβλημα το μαίανδρο.

Οι μαθητές θεωρούν ότι η κίνησή τους παρερμηνεύτηκε γι' αυτό και κατέβασαν μόνοι τους το πανό. Ωστόσο, ο προβληματισμός παραμένει στη σχολική κοινότητα, με γονείς και καθηγητές να προειδοποιούν για την επιρροή που ασκεί στη νεολαία το κλίμα που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία, αλλά και η έλλειψη ουσιαστικής γνώσης της ιστορίας.

Το πανό από χθες έχει απομακρυνθεί με πρωτοβουλία των μαθητών, οι οποίοι το απέσυραν όταν αντιλήφθηκαν ότι οι προθέσεις τους παρερμηνεύτηκαν, όπως εξήγησαν.

Οι ίδιοι μάλιστα δηλώνουν κατηγορηματικά πως δεν είναι χρυσαυγίτες και εξηγούν γιατί χρησιμοποίησαν το σύνθημα και το συγκεκριμένο σύμβολο. Όπως είπαν, σκοπός τους ήταν να γίνει αντιληπτό το μήνυμα της αδελφοσύνης μεταξύ ανθρώπων και όχι το να έχει όλο αυτό πολιτική χροιά.

Το σοκ παραμένει όμως ισχυρό στην εκπαιδευτική κοινότητα, με γονείς και καθηγητές να προειδοποιούν για την επιρροή που ασκεί στη νεολαία τόσο το κλίμα που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία, όσο όμως και η έλλειψη ουσιαστικής γνώσης της ιστορίας. Κενό που προσπαθούν να καλύψουν στην προσπάθειά τους να εξηγήσουν στους μαθητές γιατί η κίνησή τους προκάλεσε αντιδράσεις τις οποίες δεν κατανοούν.

Οι κάτοικοι της περιοχής μιλούν για επιπολαιότητα και αρνούνται να δεχτούν ότι ακραίες απόψεις, μίσος και φανατισμός έχουν περάσει για τα καλά το κατώφλι της σχολικής κοινότητας.

«Μας προβλημάτισε το όλο γεγονός, αλλά μάλλον ήταν μια κίνηση περισσότερο για πλάκα και χωρίς συγκεκριμένο πολιτικό περιεχόμενο. Πρέπει να πούμε όμως πως τα παιδιά είναι αποδέκτες των πάντων. Το θέμα είναι πώς τα προσλαμβάνουν όλα αυτά», τόνισε αναφερόμενος στο συμβάν ο εκπαιδευτικός Κώστας Παρθενιάδης.

Έλλη Κοκάλη

με γονείς και καθηγητές να προειδοποιούν για την επιρροή που ασκεί στη νεολαία το κλίμα που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία, αλλά και η έλλειψη ουσιαστικής γνώσης της ιστορίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια