Ειδήσεις

Στη Βουλή το θέμα πρόσληψης νηπιαγωγών στο νομό Ηρακλείου

Οι βουλευτές Μανώλης Συντυχάκης, Διαμάντω Μανωλάκου και Σταύρος Τάσσος κατέθεσαν αναφορά την επιστολή των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Ηρακλείου "Δ. Θεοτοκόπουλος" και "Φαιστός", με την οποία ζητείται να καλυφθούν άμεσα, με προσλήψεις νηπιαγωγών ΠΕ 60.5 για παράλληλη στήριξη, όλες οι εκπαιδευτικές ανάγκες του νομού Ηρακλείου αλλά και πανελλαδικά.

Στην επιστολή οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. "Δ. Θεοτοκόπουλος" και "Φαιστός" του νομού Ηρακλείου διερωτώνται προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας γιατί στις προσλήψεις που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 9-10-2015 για την παράλληλη στήριξη δεν πραγματοποιήθηκε καμία πρόσληψη νηπιαγωγού ΠΕ 60.5, παρά το γεγονός πως υπάρχουν εκπαιδευτικές ανάγκες στο νομό μας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν, στο πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων "Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για το διδακτικό έτος 2015-2016 προσλήφθηκαν 111 νηπιαγωγοί ΠΕ 60.5, ωστόσο στην κατανομή των θέσεων ο νομός Ηρακλείου δεν προσέλαβε κανέναν εκπαιδευτικό.

Οι Σύλλογοι με την επιστολή τους απαιτούν από την πολιτική ηγεσία άμεσα να προχωρήσει στη Β' φάση για την παράλληλη στήριξη προκειμένου να καλυφθούν όλα τα κενά στο νομό, αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια