Ειδήσεις

Δωρίζει το σπίτι του νομίατρου της Σπιναλόγκας η κόρη του

Στην παραχώρηση της ισόγειας κατοικίας του Μανόλη Γραμματικάκη, πρώτου νομίατρου της Σπινάλογκας, προχωρά το επόμενο διάστημα η κόρη του Μαρία Γραμματικάκη (φιλόλογος), όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός.

Πρόκειται για ένα χώρο, ο οποίος μετά από εργασίες συντήρησης που πιθανότατα θα πραγματοποιηθούν θα λειτουργήσει ως εκθεσιακός χώρος αλλά και ως πρότυπο γραφείο πληροφοριών (info point) σε ένα ιδιαίτερα επίκαιρο σημείο της περιοχής (Πλάκα Ελούντας).

Ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, σε συνάντηση που είχε με την κ. Γραμματικάκη, εξέφρασε τις προσωπικές του ευχαριστίες, χαρακτηρίζοντας σημαντική την εν λόγω προσφορά, που συμβάλλει, αν μη τι άλλο, όπως ανέφερε, στη διατήρηση της ιστορίας του τόπου.

Συγκεκριμένα σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων τόνισε: «Συναντηθήκαμε με την κ. Γραμματικάκη, κόρη του πρώτου γιατρού της Σπιναλόγκας και μετέπειτα νομίατρου Μανόλη Γραμματικάκη, η οποία μετά από σοβαρή παρέμβαση της αντιδημάρχου Αγίου Νικολάου, κ. Δέσπως Καρνιαδάκη, απεδέχθη την πρόταση που της έγινε για την παραχώρηση της ισόγειας κατοικίας του πατέρα της, προκειμένου να δημιουργηθεί εκθεσιακός χώρος που θα συμπεριλάβει στοιχεία, έγγραφα, την προσωπική του εργαλειοθήκη του αείμνηστου νομιάτρου, αλλά και ένα πρωτοποριακό γραφείο πληροφόρησης (info point), που με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας θα παρέχει πληροφορίες σε ντόπιους και ξένους επισκέπτες για τη νήσο Σπιναλόγκα.

Την ερχόμενη εβδομάδα, πρόσθεσε, θα επισκεφτούμε το συγκεκριμένο χώρο, μαζί με την αρμόδια αντιδήμαρχο τεχνικών θεμάτων, προκειμένου να διαπιστώσουμε εάν απαιτούνται επισκευές συντήρησης».

Το θέμα της παραχώρησης, όπως έγινε γνωστό, αναμένεται να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου, προκειμένου να ληφθεί σχετική απόφαση, ενώ, όπως ανέφερε ο κ. Ζερβός, πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική υπόθεση που μετά την κοινή προσπάθεια που κατέβαλαν από κοινού με την αντιδήμαρχο κ. Δέσπω Καρνιαδάκη εξελίσσεται κατά τον καλύτερο τρόπο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια