default-image

Αλλαγές σε Aστυνομία και ΕΥΠ ανακοίνωσε ο Νίκος Τόσκας

Ελλάδα
Αλλαγές σε Aστυνομία και ΕΥΠ ανακοίνωσε ο Νίκος Τόσκας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλλαγές σε Aστυνομία και ΕΥΠ ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

O κ. Τόσκας προανήγγειλε μείωση του αριθμού αστυνομικών στο Tμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών ενώ πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η προεργασία για την αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ. με τρόπο ώστε να είναι αποτελεσματικότερη η αστυνόμευση, καθώς, όπως είπε, «δεν υπάρχει λόγος να υπάρχουν τμήματα των οκτώ και δέκα αστυνομικών».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο ότι διατίθενται 2.700 αστυνομικοί στη φύλαξη στόχων και σχολίασε ότι «δε θέλουμε αστυνομικούς ορντινάντσες».

Ο κ. Τόσκας επιβεβαίωσε την υπαγωγή των δικυκλιστών της ομάδας ΔΕΛΤΑ στα ΜΑΤ και την Ομάδα Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας ενώ αναφερόμενος συγκεκριμένα στα επεισόδια που είχαν σημειωθεί πριν από δύο περίπου εβδομάδες και τη σύλληψη νεαρών μετά την επίθεση στο Α.Τ. Εξαρχείων είπε ότι η ΕΔΕ έχει ολοκληρωθεί και αναμένονται περαιτέρω ενέργειες.

Στη συνέχεια και αναφερόμενος στο μεταναστευτικό είπε ότι «καμία άλλη χώρα δεν έχει τόσο έντονα προβλήματα όσα η Ελλάδα και ότι γίνεται προσπάθεια βελτίωσης του μηχανισμού καταγραφής και ταυτοποίησης. «Αγοράζουμε συσκευές λήψης δακτυλικών αποτυπωμάτων, ενώ οι Γερμανοί μας δωρίζουν τέτοια μηχανήματα», πρόσθεσε σύμφωνα με το kathimerini.gr.

Χαρακτήρισε επίσης μείζον θέμα το γεγονός ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο έχει μπλοκάρει την εκταμίευση χρημάτων για τη σίτιση μεταναστών στα κέντρα κράτησης και επισήμανε ότι γίνεται προσπάθεια να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Για την ΕΥΠ ανέφερε ότι θα πρέπει να μπει νέο προσωπικό με ικανότητες και διαφανείς διαδικασίες.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων είπε ότι το σύστημα επικοινωνίας αστυνομικών "Tetra" έχει 100% κάλυψη στο Λεκανοπέδιο μέχρι το τέλος του έτους και πρόσθεσε ότι ενδέχεται και επέκτασή του στη Θεσσαλονίκη.

Τέλος αναφέρθηκε στο θέμα των τζιχαντιστών λέγοντας πως «ΕΥΠ και Αστυνομία παρακολουθούν το θέμα των τζιχαντιστών και βρίσκονται σε μεταξύ τους συνεργασία αλλά και ξένες υπηρεσίες πληροφοριών» χωρίς όμως να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News